- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri de ciuperci, La foc, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri fara carne, Tocanite de ciuperci, Legume, Ciuperci, Mancaruri, Tocanite, Romanesti, Pranz, Cina, De post, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- ciuperci, foi de varza
Ingrediente pentru sarmale cu ciuperci:
500 g de foi de varză murată, 500 g de ciuperci proaspete, 2 cepe, 2 morcovi, 200 g de orez cu bob rotund, 150 ml de bulion, 60 ml de ulei, 1 legătură de mărar, 1 legătură de cimbru. câteva foi de dafin, sare și piper după gust
Cum prepari sarmale cu ciuperci:
Spală și curăță ciupercile și legumele. Toacă mărunt în robot morcovii și ceapa și călește-le în tigaie în ulei încins. Toacă și ciupercile și adaugă-le peste morcov și ceapă, lasă-le să se călească 4-5 minute. Adaugă orezul și mărarul tocat și mai lasă 1 minut. Lasă compoziția să se răcească. Umple apoi foi de varza și modeleayă sarmale, pe caare le așezi într-o oală înaltă, după ce ai așezat pe fundul ei frunze de cimbru.Toarnă apă și bulion cât să acopere sarmalele și lasă-le pe foc până ce foaia de varză s-a fiert. Servește cu poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!