- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri italiene, Mancaruri cu orez, Mancaruri cu peste, Orez, Legume, Fructe de mare, Ceapa, Usturoi, Mancaruri, Calamari, Creveti, Italiene, Scoici, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- orez, fructe de mare
Ingrediente pentru risotto cu fructe de mare:
200g orez risotto
500g fructe de mare asortate (pulpa de scoici, creveti, calamar)
800 ml de supa de legume (1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac, putina telina, 2-3 cuisoare)
un pahar de vin alb sau de coniac
2-3 fire de ceapa verde
3-4 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
100 g de unt
½ legatura patrunjel, 1/2 de lingurita de oregano
Cum prepari risotto cu fructe de mare:
Pune la fiert legumele intregi, in 1200 ml de apa, cu putina sare. Scoate legumele, strecoara supa. Pune jumatate din cantitatea de unt la topit in tigaie si caleste in el ceapa verde tocata marunt, usturoiul si el tocat. Adauga apoi orezul si caleste-l pana ce devine translucid. Indeparteaza orezul si pune si restul de unt, apoi caleste fructele de mare decongelate si caleste-le pentru 3-4 minute, adauga vinul sau coniacul si mai lasa 2 minute. Adauga peste ele orezul, si supa, cate un polonic pe masura ce lichidul este absorbit de risotto. Spre final adauga condimentele si potriveste de sare. Pune supa cat sa lasi bobul de orez sa fiarba, dar sa nu se inmoaie nici foarte tare. Trebuie sa fie usor al dente. Adauga patrunjelul verde si serveste fierbine. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!