- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive din peste, Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, Paste, Mancaruri italiene, Cascaval, Lactate, Legume, Peste, Usturoi, Somon, Chiftele, Italiene, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- somon, aluat
Ingrediente pentru ravioli umplute cu somon:
foi de aluat (le poti cumpara congelate sau le poti prepara impreuna cu cel mic - reteta aici)
500 g de file de somon
200 g de cascaval, 1 ou
1 ceapa, 4 catei de usturoi
1 lingura de ulei de masline
1 legatura de patrunjel
sare - dupa gust
Cum prepari ravioli umplute cu somon alaturi de copilul tau:
Mai intai intindeti bine aluatul, o activitate in care il poti implica si pe cel mic. Apoi, lasa-l pe el sa decupeze cercuri de aluat cu ajutorul unui pahar intors cu gura in jos. Apoi, roaga-l sa rupa in fasii mici, mici de tot somonul, sa razuie cascavalul. Tu toaca marunt ceapa, patrunjelul si piseaza usturoiul. Adauga-le in castronul in care cel mic a pus somonul si cascavalul razuit, adauga oul si sare si amestecati bine, pana ce compozitia se omogenizeaza. Apoi, impreuna cu veselie, umpleti cercurile de aluat si prindeti-le pe margine cu degetele inmuiate in apa, formand astfel mici "scoici" umplute cu compozitia delicioasa de somon. De aici ai mai multe variante, puteti aseza ravioli pe p tava tapetata cu hartie de copt, unse cu unt si puse la cuptor 20 de minute, le puteti fierbe in apa sau le puteti praji in ulei incins pentru 2-3 minute pe fiecare parte. Pofta mare!
Citeste si:
Ravioli de casa: 9 idei de umplutura
Ravioli de casa: idei de aluat
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!