- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Carne de pui, Carne de curcan, Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu orez, Carne, Orez, Legume, Morcovi, Mancaruri, Pranz, Cina, Simple
- Ingrediente principale:
- orez, carne
Ingrediente pentru pilaf cu carne:
500 g carne de porc, pui sau curcan; 2 cepe medii; 2 morcovi; 2 ardei, 1 cana cu orez; sare, piper după gust, coriandru, dafin, puţină boia, chiar şi puţin curry, 5 linguri ulei de masline; 3 căni cu apă
Cum prepari pilaf cu carne:
Spală carnea, tai-o cuburi. Rumenin carnea în uleiul de măsline într-o oală, pe toate părţile. Curăţă şi toacă toate legumele. Ceapa solzi, ardeiul şi morcovii cuburi. Când s-a rumenit carnea adaugă legumele, şi căleşte-le 5-7 minute, adaugă condimentele şi amestecă bine. Adaugă apoi orezul şi mai călim 3-4 minute. Adaugă apa fierbinte şi sare după gust. Lasă orezul să fiarbă până ce devine bobul îndeajuns de moale. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!