- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Musaca, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente pentru musaca de carne cu legume
Pentru prepararea a 5-6 portii de musaca de legume cu carne, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 700 g de carne de porc
- 2 morcovi
-1/2 kg de rosii
- 2 cepe
- 3 dovlecei
- 4 gogosari
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de smantana
- patrunjel
- 1 ou
- sare
- piper
- ulei
Cum se prepara musacaua de legume cu carne?
Pentru a pregati o musaca de legume cu carne ai nevoie cam de 50 de minute din timpul tau. Implica-l si pe micutul tau in pregatirea unei musaca de legume cu carne avand in vedere urmatorii pasi:
1. Curata legumele.
2. Taie ceapa si gogosarii marunt, dovleceii cubulete, rosiile felii si da morcovul pe razatoare.
3. Inabuseste intr-o cratita cu unt si putina apa o parte din ceapa, morcovul ras, dovlecei si gogosari.
4. Dupa ce treci carnea prin masina de tocat, rumeneste-o impreuna cu ceapa tocata ramasa.
5. Ia carnea de pe foc atunci cand e bine patrunsa si amestec-o cu oul, verdeata tocata, smantana, sare si piper dupa gust.
6. Aseaza intr-o tava mai inalta un strat de legume, compozitia de carne, feliile de rosii si un ultim strat cu legumele inabusite.
7. Toarna putina zeama din cea in care au fiert legumele si da totul la cuptor pentru 25-30 de minute.
Musacaua de legume cu carne poate fi servita atat la masa de pranz cat si la cina, sau ori de cate ori simti nevoia de a pregati ceva sanatos celor dragi.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!