- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, La foc, Mancaruri cu peste, Legume, Peste, Somon, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ai nevoie
Pentru topping-ul de cartofi
800 g cartofi albi
30 g de unt
7 linguri de lapte
4 linguri parmezan proaspat ras
1 ou, usor batut
sare si piper negru proaspat, macinat, dupa gust
Pentru sos
45 g unt
1 ceapa mare, cuburi
2 linguri de otet
45 g faina
450 g de peste - somon( se indeparteaza si se taie in bucati de 2 cm)
-cod, preparat la fel ca somonul
70 g mazare congelata
6 linguri de smantana
1 / 2 lingurita marar proaspat tocat
sare si piper negru proaspat macinat
Cum procedezi
Se incalzeste in prealabil cuptorul la 200 ° C. Se fierb cartofii in apa sarata. Se curata si se freaca cu unt si lapte. Apoi se adauga putin parmezan si se condimenteaza dupa gust.
Pentru a face sosul, se topeste untul apoi se adauga ceapa si se amesteca 5-6 minute, pana se inmoaie. Se adauga otetul si se fierbe timp de 2-3 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Se presara faina pentru a face un rantas si treptat, se adauga continutul de peste si se mai gateste la foc mediu.
Se gateste pana da in clocot, apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia continutul de pe foc si se amesteca separat smantana cu mararul si se toarna peste amestecul cald. Se imparte mazarea si cantitatea de peste in 6 gramajoare mici care se pun in 6 forme micute si rotunde, apoi se toarna peste fiecare sos. Se toarna pe deasupra cate un strat din toppingul de cartofi si se baga la cuptor pentru 25 de minute.
In mod ideal, ar trebui sa se includa doua portii de peste gras pe saptamana in dieta copilului.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!