- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri de Paste, Mancaruri, Pasti, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de miel
Ingrediente detaliate pentru bors de miel:
- 350 g carne de miel
- 2 morcovi
- ½ pastarnac
- ½ telina
- ½ radacina de patrunjel
- ½ legatura de ceapa verde
- cateva fire de leustean
- 100 g orez
- 200 ml bors
- 3,5- 4 l apa
- sare
Cum sa pregatesti bors de miel:
Curata, spala si taie carnea de miel, apoi las-o in apa rece, pana cand tu cureti si toci legumele si verdeata. Caleste ceapa in foarte putin ulei, apoi adauga carnea de miel, apa si sare dupa gust. Spala orezul si lasa-l in apa rece, la inmuiat. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adauga legumele, verdeata, orezul si borsul si lasa totul la fiert pentru inca aproximativ 15 minute, astfel incat toate ingredientele sa fie bine fierte. Daca doresti, poti drege borsul cu putina smantana sau ou batut.
Borsul de miel nu trebuie sa lipseasca de la masa festiva de Paste a familiei tale!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!