- Timp preparare:
- 80 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Feluri de mancare, Carne tocata, La cuptor, Paste, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri italiene, Lasagna, Mancaruri gustoase, Lapte, Cascaval, Carne, Lactate, Legume, Ceapa, Ardei, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de vita, legume, foi de lasagna
Ingrediente pentru lasagna la cuptor:
foi de lasagna150 g carne tocata de vita
50 g de sunca de Praga nefeliata
50 g de carnati
300 g de rosii decojite si tocate
½ de ceapa, ½ de morcov, ½ de telina
1 catel de usturoi, ½ de pahar de vin rosu
foi de dafin, 1 cuisor, 1 varf de lingurita de nucsoara
2 bucati de mozzarella, parmezan ras
sos béchamel, unt, ulei, sare, 2/3 cana de supa limpede sau de apa
Cum prepari lasagna la cuptor:
Ceapa, morcovul, telina, usturoiul se curata si se toaca marunt. La fel si sunca. Intr-o tigaie, in putin ulei, se prajesc carnatii, apoi se adauga sunca si legumele, se lasa pana ce acestea din urma se inmoaie. Inainte sa inceapa sa isi schimbe culoarea, se pune carnea tocata. Cand aceasta si-a schimbat culoarea, se toarna vinul si se lasa sa scada. Se adauga condimentele si rosiile tocate. Se acopera si se lasa la foc mic sa fiarba aproximativ jumatate de ora. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un rand de foi de lasagna, se toarna un strat de sos de carne, unul de sos béchamel, un rand de foi de lasagna, un rand de mozzarella, apoi se repeta randurile. La sfarsit, pe ultimul rand de foi, se presara mozzarella, iar peste parmezan si cativa fulgi de unt. Daca sosul de carne nu este foarte scazut, cat sa inmoaie foile de lasagna, atunci va fi nevoie sa turnam peste intreaga compozitie apa sau supa. Se lasa tava la cuptor 20-30 de minute, pana ce foile de lasagna sunt indeajuns de moi ca sa treaca furculita prin ele. Lasagna se scoate din cuptor si se lasa 15-20 de minute sa se raceasca. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!