- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Mic dejun copii, La foc, Cirese, Primavara, Vara, Fructe, Gemuri, Mic dejun, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- cirese, zahar
Ingrediente pentru gem de cireșe:
3 kg de cireșe proaspete fără sâmburi, 1.5 kg de zahăr, zeama de la o lămâie mare
Cum prepari gemul de cireșe:
Spală bine cireșele în câteva ape reci, şi pune-le într-o cratiţă mare acoperite de zahăr. Lasă-le acolo 30 de minute. Apoi stropeşte-le cu sucul de la lămâie şi pune cratiţa la foc, dat tare. Ca să nu se prindă de fund, scutură cratiţa uşor, până ce cireșele încep să îşi lase zeama, ca să eviţi fărâmarea lor. Când încep să fiarbă în suc propriu, adună spuma de deasupra şi lasă-le să fiarbă până ce volumul lor scade la jumătate, aproximativ jumătate de oră. Asigură-te ca elimini orice exces de spumă. Mai lasă la fiert la foc mediu spre mic timp de 15 minute. El va părea lichid, însă pe măsura ce se răceşte va deveni ca un gel. Pune gemul în borcane sterilizate în cuptor și sigileaza-le. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!