- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Cirese, Vara, Dulceata, Fructe, Romanesti, Mic dejun, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- cirese, zahar
Ingrediente pentru dulceaţă de cireşe
1 kg de cireşe, fără sâmburi, 800 g de zahăr tos, esenţă de vanilie, o portocală, 4 litri de apă
Cum prepari dulceaţă de cireşe
Spală cireşele şi scoate-le sâmburii. Taie portocala în jumatate şi stoarce zeama. Pune la încins o oală potrivită ca dimensiuni, adaugă o cană de apă, cireşe, câte 100 g o dată, stropindu-le cu zeamă de portocală şi zahăr, amestecând uşor pe măsură ce mai adaug cireşe şi apă. Se amestecă uşor mixtura, cu grijă ca fructele să nu se fărâme. Se adaugă esenţă de vanilie după gust. Se lasă la fiert la foc mic, amestecând din când în când cu grijă. După o oră mixtura trebuie să înceapă sa facă spumă, iar fructele de ridică la suprafaţă. Se îndepărtează spuma cu o spumieră şi se ia oala de pe foc. Se pregătesc borcanele, care trebuie spălate bine, apoi lăsate la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute pentru a le steriliza. Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane, se închid ermetic, se acoperă cu pături şi se lasă să se răcească lent. Poate să reziste la borcan chiar şi 2-3 ani. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!