- Timp preparare:
- 50 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri fara carne, Smantana, Lactate, Legume, Rosii, Cartofi, Mancaruri, Garnituri de cartofi, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, rosii
Ingrediente detaliate pentru cartofi fierti cu sos de rosii:
- 6 cartofi de marime medie
- 2 betisoare de scortisoara
- cuisoare
- 4 linguri de smantana
- 2 linguri de unt
- 2 rosii
- 1 ceapa mica, taiata fin
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingurita de usturoi tocat marunt
- un varf de lingurita de pudra de ardei iute
Cum sa prepari cartofi cu sos de rosii:
Curata, fierbe si taie in cubulete cartofii. Adauga intr-un blender rosiile, ceapa, ghimbirul, usturoiul si pudra de ardei iute si amesteca pana obtii o pasta fina, omogena. Intr-o tigaie, incalzeste untul si adauga scortisoara si cuisoarele, iar, peste cateva secunde, adauga si sosul de rosii si lasa compozitia pe foc timp de 2-3 minute. Dupa acest interval de timp, pune cartofii, smantana si sare dupa gust si lasa totul la fiert timp de 6-7 minute.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!