- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Lapte, Fructe, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu gem, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri rapide, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Prajituri pentru copii, Briose, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- gem, faina
Ingrediente pentru briose cu gem:
250 g de unt moale
400 g de faina, 2 oua
2 lingurite de praf de copt
½ de lingurita de sare
150 g de zahar tos
2 lingurite de extract de vanilie
125 ml de lapte
100 g de gem (la alegere)
Pentru glazura:
150 g de zahar pudra
50 g de zmeura sau capsuni proaspete sau congelate
100 g de unt moale
fulgi de cocos
Cum prepari briose cu gem:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca faina cu praful de copt sis area intr-un castron. In alt castron amesteca cu mixerul zaharul cu untul pan ace devine pufos. Amesteca si ouale, cate unul. Adauga extractul de vanilie. La o viteza mica, adauga amestecul de faina, in doua parti, alternand cu lapte. Pune in forme de briose amestecul, pana ce umpli ¾ din forma. Pune la cuptor pentr 20 de minute sau pana ce scobitoarea introdusa in briose iese curata. Intre timp prepara glazura. Amesteca in robot sau cu mixerul untul moale cu zaharul pudra si cu fructele, pana ce amestecul devine compact si pufos. Scoate tava si lasa briosele sa se raceasca. Decupeaza in mijocul lor miezul si umple-le cu gem. Decoreaza-le cu glazura si cu fulgi de cocos. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!