- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Muraturi, La foc, Mancaruri italiene, Vara, Legume, Vinete, Usturoi, Italiene, Muraturi in saramura, Muraturi in otet, Gustari
- Ingrediente principale:
- vinete, otet, usturoi
Ingrediente pentru vinete murate in stil italian:
4 vinete mari
300 ml de ulei de masline
50 ml de otet de vin rosu
5 catei de usturoi
2 lingurite de sare
2 lingurite de oregano
Cum prepari vinete murate in stil italian:
Spala si curata vinetele si taie-le in felii lungi. Presara-le cu sare si lasa-le deoparte pentru 30 de minute, ca sa se inmoaie. Apoi pune-le la fiert in apa, pentru 2-3 minute, opreste focul si mai lasa-le in apa fierbinte 15 minute. Scoate-le din apa si apoi lasa-le la scurs cel putin o ora. Pune vinetele intr-un borcan, in care pui ulei de masline, otet, usturoiul pisat, oregano si sare. Sigileaza borcanul si pune-l la fiert pentru 5 minute, cu capacul deasupra apei. Depoziteaza intr-un loc uscat si rece.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!