- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Supe, Piept de pui, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Legume, Castraveti, Pranz, Cina, Deosebite, Supe de legume
- Ingrediente principale:
- castraveti, piept de pui, cartofi, morcovi, telina dulce, ceapa, usturoi, supa de pui/de legume, smantana
Ingrediente pentru 8-10 porții de Supă de castraveți cu piept de pui
3 castraveți
1 piept de pui cu os
300 g cartofi
3 morcovi
6 tulpini de țelină dulce (sau „Apio", aceasta fiind o varietate de țelină cultivată pentru tulpini)
1 ceapă
2 căței de usturoi
1,5 l supă de pui/ de legume
3/4 cană smântână
frunze de dafin
sare și piper (după gust)
mărar (pentru decor)
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Supă de castraveți cu piept de pui
Pasul 1: Cartofii se curăță și se taie cubulețe pentru a fi făcuți piure.
Pasul 2: Țelina se taie rondele.
Pasul 3: Castraveții vor fi curățați și tăiați mărunt.
Pasul 4: Morcovii se spală, se curăță și se vor tăia mărunt.
Pasul 5 Ceapa se curăță și se va toca mărunt.
Pasul 6: Usturoiul se curăță și se toacă.
Pasul 7: Pieptul de pui se spală.
Pasul 8: Într-o oală sub presiune vei pune la fiert toate ingredientele, în afară de smântână. Pune sare, piper și foi de dafin. Vei acoperi oala sub presiune. Lasă la foc mic pentru 40 de minute.
Pasul 9: Scoate pieptul de pui și, după ce se mai răcește, îl vei scoate de pe os și îl vei tăia mărunt.
Pasul 10: Legumele vor fi și ele scoase din oala sub presiune și vor fi făcute piure.
Pasul 11: Piureul de legume și carnea vor fi puse într-o oală obișnuită, alături de supa de legume/ de pui. Peste ele se va adăuga și smântâna. Toate ingredientele se vor pune la încălzit, în timp ce se va amesteca bine.
Pasul 12: La sfârșit se va adăuga și mărarul tocat mărunt.
Surse:
www.us.kuhnrikon.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!