- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun englezesc, Mic dejun copii, Paine, Finger Food, La cuptor, Mic dejun, Gustari, Gustoase
Ingrediente pentru scones:
400 g. faina100 g. unt
2 oua
150 ml lapte
1 plic praf de copt
40 gr zahar
1 varf cutit sare
Cum prepari scones:
Pune faina amestecata cu praful de copt si sarea intr-un vas iar in centrul ei untul rece taiat in bucatele mici. Framanta bine pana cand untul este incorporat in faina. Bate cu o furculita oul cu laptele si adauga-l la faina, adauga apoi zaharul si amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza. Pune aluatul pe blatul de lucru, framanta-l bine, inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la rece pentru 30 de minute, in frigider. Intinde aluatul pe masa usor infainata, intr-o foaie groasa de 0,7 cm. Taie forme rotunde in aluat. Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt. Coace-le in cuptor la 180 de grade pentru 15 minute. Lasa-le sa se raceasca, taie-le in jumatate si serveste-le cu unt si gem, cu miere, cu unt de arahide sau cu crema de ciocolata. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!