- Timp preparare:
- 1 ora si 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Salate, La cuptor, Legume, Vinete, Oua, Rosii, Ceapa, Turcesti, Craciun, Revelion, Oua de gaina, Pasti, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Salate de vinete, Salate aperitive, Salate de craciun, Salate de revelion, Salate turcesti, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- vinete, ceapa, nuci
Ingrediente pentru salata de vinete cu ceapa si nuci:
4 vinete
1 ceapa
200 g de miez de nuca
2 oua
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de zeama de lamaie
sare, dupa gust
2 rosii
Cum prepari salata de vinete cu ceapa si nuci:
Spala bine vinetele. Pune-le la copt pe un gratar (pe aragaz, in cuptor sau in aer liber). Cand coaja lor este inmuiata si se curata usor, indeparteaza-o si lasa miezul vinetelor la scurs intr-o sita pentru 1 ora. Intre timp, pune la cuptor la prajit intr-un vas termorezistent miezul de nuca pentru maximum 6-7 minute, pana ce devine mai crocant. Pune cele doua oua la fiert. Taie ceapa marunt. Cand nucile sunt gata, pune-le in robot, adauga uleiul de masline, galbenusurile fierte, zeama de lamaie si sarea si prepara un fel de maioneza. Toaca vinetele marunt, pune-le peste ceapa intr-un castron, adauga maioneza din nuci si amesteca bine. Pune salata de vinete pe felii de paine si orneaza cu bucatele mici de rosii. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!