- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Salate, La foc, Legume, Broccoli, Cartofi, Morcovi, Pranz, Cina, Salate de post, Salate de legume, Salate de cartofi, Salate usoare, Salate vegetariene, De post, Vegetariene, Cartofi noi, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, broccoli
Ingrediente pentru salata de cartofi cu broccoli:
500 g de cartofi noi mici
1 buchet de broccoli (500 g)
2 morcovi
Pentru dressing:
2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingurita de miere,
cate 1/2 de lingurita de oregano si cimbr, sare - dupa gust
Cum prepari salata de cartofi cu broccoli:
Spala bine legumele. Pune la fiert, in recipiente separate cartofii si morcovii. In alt vas pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare. Cand da in fiert, opreste focul, scufunda broccoli in ea si lasa-l acolo 2 minute. Scoate-l si pune-l sub jet de apa rece. Astfel, isi mentine culoare verde. Prepara dressingul, amestecand uleiul, otetul, mierea si condimentele. Cand cartofii si morcovi sunt aproape fierti - al dente, lasa-i sub jet de apa rece sa se raceasca. Taie-i la dimensiunile dorite, amesteca cu buchetele mici de broccol, toarna dressingul peste ei si amesteca bine. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!