- Timp preparare:
- 10 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Mic dejun vegetarian, Mic dejun de post, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Aperitive de post, Finger Food, Aperitive vegetariene, La cuptor, Mancaruri italiene, Vara, Legume, Rosii, Italiene, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene, Deosebite
- Ingrediente principale:
- rosii, ulei de masline
Ingrediente pentru rosii uscate la soare:
5 kg de rosii (de preferat sunt rosiile pruna)
1 capatana de usturoi
1 litru de ulei de masline
condimente: busuioc, rozmarin, capere
sare
Cum prepari rosii uscate la soare:
Desigur, varianta cea mai gustoasa este sa le lasi sa se usuce la soare. Insa ai nevoie de multe zile pana ce se deshidrateaza complet. Trebuie sa le dai cu sare si sa le pui in plin soare. Cu cat rosiile sunt mai micute, cu atat se usuca mai repede. Daca nu ai curte, atunci apeleaza la cuptor. Da-le cu sare, aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, sau pe un gratar cu o tava dedesubt. Si lasa-le sa se usuce, nu sa se coaca, la o temperatura de 50-60 de grade Celsius pentru 7-8 ore.
Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca si baga-le la congelator pentru pastrare. Le poti depozita si in borcane, acoperite cu ulei de masline, cu usturoi, capere si alte condimente. Insa daca nu iese tot aerul din borcan, ele pot rancezi. Cea mai sigura varianta este sa le mentii la congelator, si cu cateva zile inainte de servire sa le pui intr-o marinata formata din ulei de masline, usturoi, capere si busuioc.
Rosiile uscate la soare se pot servi ca aperitiv, dar si in sandvisuri, in salate, in sosuri, ca pasta si sunt delicioase in orice moment al zilei si in orice anotimp. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!