- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, Mancaruri italiene, La foc, Mancaruri cu orez, Orez, Legume, Mancaruri, Italiene, Garnituri de orez
- Ingrediente principale:
- orez
Ingrediente pentru risotto
600 ml de apă, 400 ml de supă clară de pui, 50 g de unt, o jumătate de ceapă, 200 g de orez, 30 ml de vin alb demisec, 100 g de smântână, 1 ardei kapia, sare, piper alb, pătrunjel - toate după gustCum prepari risotto
Încălzește apa și supa, până la fierbere. Între timp topește untul într-o tigaie mare, adaugă ceapa și ardeiul tocate, și călește până ce ceapa devine aurie. Adaugă orezul și amestecă ușor pentru 2-3 minute. Adaugă vinul și lasă-l să se absoarbă. Adaugă 200 ml de apă cu supă fierbinte, și lasă să se absoarbă, adaugă treptat și restul de apă, până ce se absoarbe toată, aproximativ 25 de minute, până ce orezul capătă o textură cremoasă. Adaugă smântânași condimentele, în afară de pătrunjel. Amestecă ușor și mai lasă pe foc 2 minute. Servește cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!