- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Finger Food, Paste bologneze, Paste carbonara, Paste, Paste milaneze, Paste de post, Mancaruri italiene, Paste cu ton, La foc, Paste cu legume, Paste cu ciuperci, Paste cu branza, Paste cu pui, Paste cu fructe de mare, Carne, Fructe, Lactate, Legume, Peste, Italiene, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- lactate, legume, carne
Reteta pentru aluatul de ravioli de casa si modul in care sa tai si sa le umpli o gasesti aici.
Mai jos iti prezentam umpluturile pe care le poti face.
Dupa ce umpli ravioli, tot ce mai trebuei sa faci este sa le pui la fiert.
Ravioli de casa cu carne de vita
Ingrediente:
- 200 g de carne de vita tocata
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 30 g de unt
- cate 1/2 de lingurita de boia
- sare
- piper
- busuioc
Spala si curata legumele. Toaca-le marunt. Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ceapa si usturoiul, apoi carnea de vita si condimentele. Lasa pana ce se rumeneste carnea. Scoate-o si las-o sa se raceasca, apoi umple ravioli.
Ravioli de casa cu spanac si urda (ricotta)
Ingrediente:
- 100 g de urda (ricotta)
- 100 g de spanac proaspat
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de oregano
- sare - dupa gust
- 30 g de unt
Spala si curata legumele. Toaca-le marunt. Pune untul la topit intr-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul, adauga spanacul si condimentele si amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Inchide focul si adauga si ricotta, amestecand usor. Umple ravioli. Pofta buna!
Ravioli de casa cu dovleac sau cartof dulce
Ingrediente:
- 200 g de dovleac dat pe razatoare sau cartof dulce
- 30 g de unt
- 2 linguri de parmezan
- 2 linguri de nuci macinate
- 1/2 de lingurita de nucsoara
- 1 ou
- 5 frunze de salvie
- 1/2 de lingurita de sare
Topeste untul intr-o tigaie. Adauga dovleacul sau cartoful dulce dat pe razatoare si lasa 10-15 minute pana ce se inmoaie. Adauga salvia topcata marunt, nucsoara, sarea si mai lasa 2 minute. Inchide focul si lasa sa se raceasca. Adauga parmezanul si oul si amesteca bine. Umple ravioli de casa.
Ravioli de casa cu ciuperci
Ingrediente:
- 200g de ciuperci
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- 2 catei de usturoi
- 1/4 de lingurita de sare
- 1 varf de cutit de piper
- 1 albus de ou batut
- 100 g de ricotta sau urda
Pune ciupercile la fiert. Scurge-le si toaca-le marunt. Adauga uleiul de masline, usturoiul pisat, sarea, piperul albusul de ou si ricotta si amesteca bine. Umple ravioli.
Ravioli de casa cu crab
Ingrediente:
- 200 g de carne de crab
- 1 ardei rosu taiat cuburi mici
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 catel de usturoi pisat
- 20 g de unt
- 2 lingurite de seminte de susan
- 2 lingurite de suc de lamaie
- 1 varf de cutit de piper
- 1/3 de lingurita de sare
Intr-o tigaie pune untul la topit, adauga ardeiul, ceapa, usturoiul si lasa sa se caleasca pentru 4 minute, amestecand usor. Adauga carnea de crab, sucul de lamaie, semintele de susan, sarea si piperul. Amesteca bine, mai lasa 1 minut si opreste focul. Umple ravioli.
Citeste si: 5 retete de paste italiene delicioase
Ravioli de casa cu pui sau curcan
Ingrediente:
- 200 g de piept de pui sau de curcan tocat marunt
- 1 tulpina de telina verde tocata marunt
- 1 morcov tocat marunt
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 albus de ou
- 1 lingurita de oregano
- cate 1 varf de lingurita de busuioc
- sare si piper
- 30 g de unt
Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa, morcovul, telina si caleste pentru 3-4 minute, amestecand usor. Adauga pieptul de pui si mai lasa inca 4 minute, pana ce carnea de pui isi schimba culoarea spre maro. Adauga condimentele si mai lasa 2 minute, amestecand usor. Opreste focul, adauga albusul de ou si lasa sa se raceasca inainte sa umpli ravioli.
Ravioli de casa cu somon
Ingrediente:
- 400 g de file de somon
- 90 ml de smantana 20% grasime
- 4 fire de ceapa verde
- 4 linguri de capere
- 3 linguri de coriandru proaspata
- 1 lingura de suc de lamaie
- sare si piper
Pune in blender toate ingredientele si amesteca pana ce devin o pasta nu foarte compacta, la viteza mica. Umple ravioli.
Ravioli de casa cu 4 feluri de branza
Ingrediente:
- 150g de ricotta (urda)
- 50g de parmezan
- 50g de pecorino romano (sau cascaval afumat)
- 50g de gorgonzola
- 1 ou
- 3 linguri de busuioc proaspat tocat
- 1 varf de cutit de piper
Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca pana ce devin o pasta nu foarte compacta, la viteza mica. Umple ravioli.
Ravioli de casa cu vinete
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de busuioc proaspata tocat marunt
- 120 de g de ricotta
- 3 linguri de parmezan
- 1 albus de ou
- sare si piper - dupa gust
Incinge cuptorul si pune la copt vinetele pentru aproximativ o ora. Cand coaja lor s-a inmuiat, pune-le la racit, pe o sita, ca sa se scurga. Decojeste-le si toaca-le marunt. Adauga ulei de masline, ricotta, usturoiul pisat, albusul de ou, parmezanul, busuiocul, sarea si piperul. Amesteca bine pana ce devine compact amestecul. Umple ravioli.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!