- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, Paste, Mancaruri italiene, Fara foc, Placinte, Oua, Aluat placinte, Foi placinte, Italiene, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua
Ingrediente pentru ravioli de casa-aluat:
200 g de faina
2 oua
1/4 lingurita de sare
1 lingura de apa (optional)
1 ou batut
Optional, in aluat poti sa adaugi diferite ingrediente, care sa ii ofere un aspect deosebit prin culoare, precum spanac, gorgonzola, broccoli, dovleac, etc.
Cum prepari ravioli de casa-aluat:
Amesteca faina cu ouale si sarea, pana ce aluatul devine nelipicios. Daca este nevoie mai adauga apa. Formeaza o bila mare de aluat, pe care o infasori in plastic si o lasi 30 de minute deoparte. INtre timp prepara umplutura cu care vrei sa umpli ravioli. Aici poti sa te inspiri cu 20 de idei de umplututa pentru ravioli. Presara faina pe suprafata de lucru si imparte bila in 4 bilute mai mici. Intinde din fiecare foi de aluat si decupeaza formele de ravioli. De aici ai multe variante prin care sa decupezi forme de ravioli, mai simple sau mai complicate. Iata cateva exemple:
SSurse foto: pinterest.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!