- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Carne de pui, Mic dejun copii, Aperitive de Pasti, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, Aperitive foietaj, La cuptor, Piept de pui, La foc, Carne, Legume, Dovlecei, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- aluat, carne, legume
Ingrediente pentru placintele pe bat cu carne si legume:
Pentru aluat:
500 g de faina, 150 g de unt sau margarina, 1 ou, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 varf de cutit de amoniac, 2 g sare
Pentru umplutura:
300 g de piept de pui, 2-3 catei de usturoi, 300 g de mazare, 1 dovlecel, sare - dupa gust
Cum prepari placintele pe bat cu carne si legume:
Pregatim mai intai aluatul. Untul (trebuie sa fie moale) se freaca cu oul intr-un castron, cu o lingura de lemn, se adauga faina amestecata cu sare, amoniac si bicarbonat. Se poate face si fara, dar aluatul nu va mai fi atat de fraged si pufos. Se framanta aluatul si se da la rece pentru 30 de minute. Poate sa ramana si 24 de ore la rece. In compozitia aluatului, in afara de elementele de baza, pot intra in componenta si alte ingrediente care sa ii diversifice gustul: branza de vaci, caimac, galbenusuri fierte, cartofi fierti, smantana, etc.
Pune la fiert mazarea si pieptul de pui taiat cuburi cu cateii de usturoi si putina sare. Curata dovlecelul si taie-l in cuburi mici si fierbe-l separat cel mult 10 minute. Cand sunt toate fierte pune-le la scurs. Intinde o foaie de aluat si decupeaza in ea forme rotunde cu buza unui pahar. Punepe fiecare forma mazare si pui si cuburi de dovlecel. Intinde o alta foaie si decupeaza alte forme pe care le pui apoi peste formele deja umplute. Lipeste-le usor cu varfurile degetelor inmuiate in apa, pentru a le sigila bine. Pune placintele la cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le la cuptor pentru 2025 de minute, la temperatura de 180 de grade, pana ce se rumenesc. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca apoi foloseste bete de inghetata pentru a le servi ... pe bat. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!