- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri cu orez, Mancaruri gustoase, Carne, Orez, Legume, Ciuperci, Morcovi, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati orez cu morcovi si pipote?
Orezul cu morcovi si pipote este o reteta putin costisitoare, dar deosebit de gustoasa si satioasa. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru patru portii:
- doua cani de orez cu bob rotund
- 500 gr. pipote de pui
- 500 gr. morcovi pitici
- 200 gr. de ciuperci taiate
- doua fire de praz
- ulei de masline
- sare, oregano
Cum se prepara orezul cu morcovi si pipote?
Durata totala de preparare a orezului cu morcovi si pipote nu depaseste o ora. In plus, valoarea sa calorica este de 298 de calorii. Asadar, orezul cu morcovi si pipote este o reteta rapida, foarte gustoas si slab calorica in acelasi timp.
1. Spala orezul in doua ape, dupa care pune-l la fiert impreuna cu un fir de praz, taiat rondele si putina sare.
2. Intre timp, fierbe pipotele, iar dupa ce s-au racit, taie-le cubulete.
3. Fierbe morcovii.
4. Taie rondele celalalt fir de praz si caleste-l in apa si ulei, cu putina sare si oregano.
5. Adauga ciupercile si pipotele taiate peste prazul calit.
6. Peste acest amestec adauga morcovii, putina apa si lasa totul la inabusit timp de cinci minute.
7. Asaza orezul fiert in farfurie si adauga peste el amestecul de morcovi, ciuperci si pipote.
Pentru ca orezul cu morcovi si pipote sa fie mai gustos, decoreaza-l cu verdeata tocata marunt si condimenteaza-l cu busuioc si oregano.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!