- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Feluri de mancare, Carne tocata, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu cartofi, Mancaruri cu legume, La foc, Carne, Legume, Cartofi, Mancaruri, Musaca, Romanesti, Pranz, Cina, Cartofi la cuptor, Cartofi gratinati, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, carne tocata
Ingrediente pentru musaca de cartofi:
2 kg de cartofi100 g de unt
1/2 de cana de lapte
1 kg de carne tocata (pasare, porc, vita)
1 ceapa, 3 linguri de ulei, 1/2 de cana de suc de rosii
o lingurita din urmatorul amestec de condimente: sare, usturoi, boia dulce, piper, marar uscat
200 g de cascaval sau mozzarella
Cum prepari musaca de cartofi:
Curata si taie cartofii in cuburi, pune-i la fiert cu putina sare. Curata ceapa si toaca-o marunt. Pune 3 linguri de ulei intr-o tigaie, caleste ceapa, adauga carnea tocata, condimentele si lasa-o pana ce isi schimba culoarea spre caramel, mai inchis sau mai deschis, in functie de tipul de carne ales. Cand cartofii sunt fierti, scurge apa, adauga untul si laptele, putina sare si paseaza cartofii. Incinge cuptorul. Pune intr-o tava un strat de cartofi, carnea tocata, apoi inca un strat de cartofi. Toarna peste musaca sucul de rosii si baga tava la cuptor pentru 35 de minute. Scoate tava si razuieste peste musaca mozarella sau cascaval si mai las-o la cuptor 5 minute. Musacaua de cartofise serveste rece, insa este delicioasa si calda. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!