- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu dovlecei, Mancaruri de vinete, Mancaruri gustoase, Lapte, Preparate grecesti, Smantana, Piept de curcan, Carne, Lactate, Legume, Vinete, Dovlecei, Rosii, Cartofi, Mancaruri, Musaca, Grecesti, Pranz, Cina, Gustoase, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- dovlecei, vinete, piept de curcan
Ingrediente pentru musaca cu dovlecei, vinete si piept de curcan:
2 dovlecei
3 cartofi
2 vinete
100 g. telemea oaie
100 g. telemea capra
100 g. parmezan, 2 oua
200 g. smantana
100 ml lapte
100 g. rosii cherry
300 g. piept de curcan
Condimente: rozmarin, salvie
Cum prepari musaca cu dovlecei, vinete si piept de curcan:
Spala bine vinetele si dovleceii si taie-i in felii de aproximativ 0,5 cm grosime. Pune vinetele si dovleceii pe gratar sau la cuptor. Cartofii taie-i cuburi mici si pune-i la fiert. Pieptul de curcan pune-l la fiert.
Branza zdrobeste-o in bucati nu foarte mici cu o furculita. Pieptul de curcan fiert toaca-l marunt si amesteca-l cu cartofii fierti.
Cand dovleceii si vinetele s-au copt, dar nu s-au inmuiat, incepe sa cladesti in tava musacaua: un strat de felii de vinete, unul de branzeturi, unul de cartofi cu piept de curcan, felii de rosioare si tot asa pana inchei de cladit. Ultimul strat trebuie sa fie de felii de vinete.
Amesteca galbenusurile cu smantana, cu condimentele si cu laptele, iar la final adauga albusurile batute spuma. Toarna-le peste straturile musacalei. Da la cuptor pana se fac legumele, se incheaga sosul, presara parmezan si mai lasa la cuptor 2 minute pana ce se face o crusta frumoasa de-asupra. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!