- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Ciorbe de legume, Legume, Spanac, Pranz, Cina, Simple
- Ingrediente principale:
- spanac
Ingrediente detaliate pentru ciorba de spanac:
- 1 kg spanac
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1-2 cartofi
- 1 radacina de patrunjel
- ½ pastarnac
- 2 catei de usturoi
- cateva fire de leustean
- 150 g orez
- 2-3 linguri de suc de rosii
- sare
- piper
- 250 ml bors
Cum sa pregatesti ciorba de spanac:
Spala spanacul si pune-l la fiert intr-o oala cu apa, timp de aproximativ 20 de minute. Scurge apa, taie spanacul marunt si pune-l din nou la fiert, in apa proaspata. Curata si da prin razatoare morcovii, radacina de patrunjel si pastarnacul, apoi adauga-le peste spanac, impreuna cu orezul. Lasa totul la fiert timp de 10 minute, apoi adauga sucul de rosii (sau o rosie proaspata, taiata cubulete), sare si piper dupa gust. Fierbe borsul separat si adauga-l in ciorba. Curata si zdrobeste usturoiul, adauga-l in ciorba si mai las-o la fiert timp de 6-7 minute. Spala si toaca leuseanul, apoi presara pe deasupra ciorbei, cand aceasta este gata.
Ciorba de spanac este un izvor de energie pentru intreaga familie!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!