- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Smantana, Ciorbe de cartofi, Ciorbe ardelenesti, Ciorbe rapide, Ciorbe usoare, Ciorbe acre, Lactate, Legume, Cartofi, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- cartofi mov, morcovi, rozmarin
Ingrediente pentru ciorba de cartofi mov
2 morcovi, 1 radacina de pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 3 fire de ceapa verde, 1 bucata mica de telina, 4 catofi mov de marime medie, 3 cartofi albi de marime medie, 75 ml de smantana, 2 oua, sare si piper alb - dupa gust, 2 fire de rozmari, 1 lamaie
Cum prepari ciorba de cartofi mov
Spala si curata legumele. Pune la fiert intregi morcovii, pastarnacul, radacina de patrnjel, telina si ceapa. Intre timp spala si curata cartofii si taie-i in cuburi. Spala si curata ceapa verde si toaca-o marunt. Cand legumele s-au fiert, scoate-le din supa si adauga la fiert ceapa verde si cartofii. Intr-un bol amesteca smantana cu galbenusurile de oua, adauga sare si piper alb, apoi adauga cate putin zeama fierbinte din supa, pana ce amestecul de smantana ajunge apropiat la temperatura cu supa de legume. Adauga apoi amestecul peste supa, amesteca usor si opreste focul. Adauga firele de rozmarin. Stoarce zeama de la lamaie intr-un pahar, asteapta ca supa sa se mai raceasca si acreste-o cu zeama de lamaie, dupa gust. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!