- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ardelenesti, Ciorbe, Carne de curcan, La foc, Ciorbe de cartofi, Ciorbe ardelenesti, Ciorbe usoare, Carne, Piept de curcan, Legume, Cartofi, Romanesti, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- cartofi, piept de curcan
Ingrediente detaliate pentru ciorba de cartofi cu piept de curcan:
500g piept de curcan
1 ceapa
1/2 ardei gras
2 morcovi
800g cartofi
1 foaie dafin
30ml ulei
200ml iaurt
1 galbenus de ou
Sare
Cum prepari pentru ciorba de cartofi cu piept de curcan:
Carnea spalata, o taiem in cuburi. Ceapa, morcovii si cartofii, ii curatam si ii spalam. Morcovii si cartofii ii taiem cubulete. Ceapa si ardeiul le tocam marunt.
Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam bucatile de carne, amestecam si le lasam 3-4 minute sa se albeasca, apoi adaugam ceapa si ardeiul. Mai lasam la calit cam 5 minute, pana ceapa se inmoaie, dupa care rasturnam si cartofii taiati. Adaugam foaia de dafin, asezonam cu sare si acoperim ingredientele cu apa fierbinte (cam 4 degete peste). Lasam 30-35 de minute la fiert, la foc mic.
Intr-un bol amestecam iaurtul si galbenusul, adaugam 3-4 linguri din ciorba (pentru a dilua iaurtul), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Luam ciorba de pe foc, si servim.
Ps: Optional putem adauga patrunjel proaspat tocat si zeama de lamaie.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!