- Timp preparare:
- 30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Bruschete, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Rosii, Usturoi, Italiene, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, De post, Vegetariene, Simple, Deosebite
- Ingrediente principale:
- paine, rosii, usturoi
Ingrediente detaliate pentru bruschete cu rosii:
O paine bagheta,
3 rosii
usturoi
ulei masline
sare, piper
busuioc
sunca de pui sau pastrama de vita - optional
masline, smantana - optional
Cum preparam bruschete cu rosii
Painea o taiem felii, nu mai groasa decat degetul. O prajim un pic in prajitorul de paine, daca nu avem prajitor de paine o dam la cuptor 2 minute (cuptorul incalzit deja). Avem nevoie ca feliutele de paine sa fie un pic crocante. Dupa ce am prajit un pic feliutele de paine, curatam usturoiul si frecam bine - bine cu usturoi fiecate felie in parte. Rosiile le spalam si taiem felii, alegem doar partea cea mai carnoasa, fara seminte (pentru ca sunt prea apoase si nu vrem se se inmoaie painea). Rosiile se taie cubulete mici, se amesteca cu busuiocul, uleiul de masline si, optional cu sunca sau pastrama taiata marunt si masline rondele, se condimenteaza. Cu o lingurita asezam amestecul de rosii si condimente pe feliutele unse cu usturoi. Le dam la cuptor pe o tava in care s-a pus hartie de copt, pentru maximum 10 minute. L epoti servi si cu o lingurita de smantana peste. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!