Exemple de răspunsuri haioase date la lucrările de control, ce aparțin copiilor din străinătate
Datorită rețelelor de socializare, nu este greu să vezi ce răspunsuri inedite pot da elevii din alte țări atunci când sunt testeți la diverse materii. Așa cum veți vedea și din următoarele exemple, deși lucrările de control pot fi foarte simple, unii dintre ei nu s-au străduit deloc să se pregătească și să dea răspunsuri corecte. Din contră, fiindcă nu au învățat, din lipsă de motivație, din plictiseală sau poate doar pentru a arăta că pot fi „cool", au oferit răspunsuri la care probabil că noi nici nu ne-am fi gândit. Să le cunoaștem pe unele dintre cele mai haioase:
Un copil a primit, probabil, un test la biologie. Deși a încercat să răspundă corect la întrebare, în final a ieșit un răspuns ce stârnește râsul. Mai exact, copilul a spus că nu ar înota în apa respectivă pentru că „este gunoi acolo și băiatul din imagine este gras".
Fiind un fan înfocat al starului Beyoncé și al piesei „I'm a single Lady", când a primit la un test întrebarea „De ce planeta Saturn are inele", acest copil a preferat să asocieze planeta cu o „doamnă singură". Mai mult decât atât, a continuat cu: fiindcă „Dumnezeu a plăcut-o, i-a dăruit un inel".
Copiii pot fi inventivi în orice situație, inclusiv la lucrările de control în care le sunt verificate cunoștințele despre verb. De pildă, ignorând lista de verbe primită, unii preferă să scrie doar că le place să facă mișcare. Ce să mai spunem decât că le dorim un viitor strălucit ca instructori de aerobic!
Iată un copil sigur pe el, care știe că-i place „să ciulească urechile" sau să „încarce o armă”. Cam bizar ca unui copil să-i placă astfel de activități, nu-i așa?
Un test legat de identificarea emoțiilor și sentimentelor îi poate pune în dificultate pe unii copii. Cu siguranță că și pe această fetiță, care nu a reușit să asocieze băiatul din imagine cu „tristețea", preferând să se rezume la faptul că este „urât".
Citește și: 5 Activitati care sa iti invete copilul empatia
La întrebarea „Cum ar putea câștiga bani de acasă", un copil s-a exprimat cu o sinceritate debordantă. Mai întâi a recunoscut că nu câștigă bani, spunând ulterior că este un „free loader". Este de apreciat însă că nu s-a lăudat că este „free lancer" și că poate câștiga bani !
Și la lucrările de control la matematică răspunsurile copiilor pot fi haioase. De exemplu, în loc să efectueze un calcul și să demonstreze că răspunsul lui Tracey este incorect, un elev a preferat să dea următorul răspuns: nu are dreptate „fiindcă este femeie".
Când ești fan înrăit, încerci să faci legătura cu starul preferat în orice circumstanță. Așa a procedat și acest copil care, primind întrebarea „Ce este dragostea?", a preferat să răspundă prin celebrul refren al piesei („What is Love?") a trupei Haddaway: „Iubito, nu mă răni, nu mă mai răni!"
Lucrările de control la chimie îi pun pe mulți în dificultate. Așa că este cel mai simplu să răspunzi la nimereală și să recunoști că ai făcut-o, la fel ca și copilul din următorul exemplu. La întrebarea „Fii atent la aceasta, câți electroni are?", a răspuns „2", iar când i se atrage atenția că „Cea mai comună greșeală pentru acest răspuns este", nici nu se mai obosește și spune din nou „Probabil 2".
Geometria poate fi atât de „fascinantă" pentru unii, încât să îi facă să asocieze corpurile geometrice cu prietenii lor. După cum se poate vedea din imaginea de mai jos, acest copil le-a dat nume de persoane unor corpuri geometrice, în loc să spună denumirile lor. Este într-adevăr un răspuns haios, nu-i așa?
Există copiii care dau la lucrări răspunsuri care de care mai „profunde". Iată un exemplu elocvent: la întrebarea „Cum se numește știința care se ocupă de clasificarea ființelor vii?", un copil a răspuns simplu: „Rasism!"
Din nou, avem o dovadă clară a faptului că geometria îi pune de multe ori în dificultate pe copii.
Pentru a nu se mai chinui să calculeze latura unui triunghi, notată cu „x", la cerința „Aflați valoarea lui x", un copil dă un răspuns mai mult decât direct: „Aici este x", încercuind pur și simplu litera notată pe latura triunghiului respectiv. Nu putem decât să spunem că a dovedit maximă ingeniozitate!
Nu putem să nu recunoaștem că a fi „Emo" este încă la modă. Ne va demonstra acest fapt chiar și un copil, care i-a atribuit unei celule însușirea de a fi „singură".
Unii copii își doresc atât de mult să evite un răspuns greșit, încât sunt în stare să șteargă întrebarea la care nu vor să răspundă!
Se pare că matematica este adesea o „piatră de încercare" pentru copii. De aceea, unii preferă să-și ocupe timpul în care ar putea rezolva exerciții desenând. Și există suficiente dovezi că unii copiii chiar au înclinații artistice!
Decât să ne îngrijorăm când copiii nu știu să efectueze niște calcule simple, este mai bine să ne bucurăm, măcar puțin, că sunt sinceri și că au cunoștințe medicale de bază. Avem în față exemplul acestui copil care, în loc să calculeze numărul de bomboane, a preferat să spună că băiatul din problemă are diabet. Este și acesta un răspuns haios, care ne pune totodată pe gânduri!
Citește și: Cum iti inveti copilul matematica: idei de activitati pe varste
Când nu vor să se obosească punându-și mintea la contribuție, copiii pot găsi și altte metode ingenioase de a răspunde la întrebările din lucrările de control. Astfel a procedat și acest copil, de care nu trebuie numai să ne amuzăm, ci și să-i apreciem dovada de respect (făcând abstracție, desigur, de greșeala de ortografie) față de Abraham Lincoln:
Preferințele copiilor pot fi vizibile inclusiv în cadrul unor banale lucrări de control. Este cazul și cu acest copil, care în loc să dea o definție pentru „PEMDAS", a preferat ca din fiecare literă a acestei prescurtări să alcătuiască un fel de vers pentru o melodie rapp.
Sunt și copii care vor să pară duri în orice ocazie. Spre exemplu, un copil nu a vrut să răspundă care sunt liniile de apărare și a făcut apel la pumnii săi. Cam dur, dar și simpatic în același timp!
Răspunsuri haioase date de elevii români la lucrările de control
Se spune că noi, românii, suntem foarte inventivi. Desigur, această însușire este vizibilă și la copiii noștri, mai ales în momentele în care sunt puși la încercare. Astfel de încercări pot fi inclusiv lucrările de control, la diverse materii. Să vedem ce răspunsuri haioase pot da elevii din țara noastră:
La Limba și Literatura Română:
„Creangă a scris povești ca: „Cocoșul babei", „Găina leneșă", „Punguța cu bani mărunți", „Lupul si capra".
„Semnificația versurilor din strofa respectivă este că poetul are neamuri ciudate, anume că frații lui sunt salcâmi și nu oameni obișnuiți".
„Bacovia și-a ales plumbul, pentru că toată lumea purta aur și argint și el a vrut să fie mai special"
„La bătrânețe împăratul naște un fecior".
„El mergea pe bicicletă cu picioarele goale, băgate în portbagaj".
La istorie:
,,În vremea lui Carol I au început să funcționeze: partidul litoral și... am uitat!"
„Cezarul împărtășește soarta și se pare că-l vede plutind ca o rățuscă pe deasupra valurilor zdrumicate".
„Podul de la Drobeta Turnu-Severin, a fost construit de Apollodor din Damasc, al cărui picior se mai vede și astăzi".
„Ștefan cel mare era un bărbat bine îmbrăcat la costum venea de la un război cu o mână în ghips pentru că căzuse de pe cal".
La științele exacte (matematică, fizică, geografie, biologie)
„Cubul are fețele în formă de dreptunghi, iar paralelipipedul are fețele în formă de pătrat!"
„Fulgerul este un fenomen chimic artificial".
„Vectorii sunt niște linii verticale, dispuse orizontal".
„America a fost descoperită de Columb în urma unei călătorii în India".
„Capitala SUA este Casa Albă".
„Despăduririle sunt niște păduri în care se găsește pomi, păsări".
„Habitatul urban e un proces de ionizare."
„O pădure virgină este o pădure în care mâna omului n-a pus niciodată piciorul".
„Vacile sunt animale cu coarne mulse de mai multe ori pe zi".
„Țesutul muscular este de două feluri: spongios și compact și se află inserat în oase".
Voi mai știți și alte răspunsuri haioase, date de copii la lucrările de control?
Surse:
www.buzzfeed.com;www.clopotel.ro; www.estnews.ro; www.funchild.ro; www.geografilia.blogspot.ro; www.util21.ro
Surse poze:
https://twitter.com