Uneori, un simplu semn din naștere devine o povară pe care copiii o duc toată viața. Alteori, acest semn poate lega prietenii, stârni empatii și vindeca emoții. Semnele din naștere de care până nu de mult copiii se rușinau, devin „uneltele” care îi unesc cu prietenii lor și îi fac mai puternici.
Este și cazul a doi copii, Grant și Tucker, pe care un semn din naștere i-a unit într-o prietenie foarte frumoasă. Grant este un băiețel în vârstă de șase ani care are un semn din naștere pe față, destul de vizibil, de culoarea vinului. Până nu demult, acest semn nu l-a deranjat, dar atunci când a intrat la școală, în colectivitate, copiii au început să îi pună întrebări și chiar râdă de el.
„Ce s-a întâmplat cu fața ta?” „Este doar un semn din naștere!”
Și nu este vorba numai de copii, ci și de străini care îl întreabă nonșalant „ce s-a întâmplat cu fața ta?” sau „de ce nu ești ca ceilalți copii?”. La toate întrebările, el răspunde simplu: „este doar un semn din naștere”. Acum, băiețelul extenuat că trebuie să dea atât de multe răspunsuri persoanelor care intră în contact, se simte jenat de felul în care arată.
La vârsta lui, nu înțelege că oamenii spun lucruri care dor, cu toate că nu sunt conștienți de impactul vorbelor lor.
Un exemplu foarte bun în acest sens este cel petrecut în cabinetul domnului doctor pediatru care urmărește evoluția lui Grant, în care medicul i-a spus, conform mărturiei mamei lui: „am crezut că te-a lovit cineva peste față”.
Semnele din nastere pe pielea copilului: sfatul specialistului
„Semnul tău din naștere arată atât de mișto!”, fraza de la care a pornit o frumoasă prietenie
Recent, Grant a întâlnit în baia școlii pe care o frecventează un copil de la o altă clasă, pe care nu l-a mai întâlnit înainte, dar care s-a dovedit cel mai bun prieten, un băiat empatic și diferit de ceilalți. Desigur că la început, și Tucker l-a întrebat „De ce arată fața ta așa?”.
Grant i-a răspuns, ca de obicei: „este doar un semn de naștere”. Numai de data aceasta lucrurile au luat o întorsătură specială. Tucker i-a redat încrederea în sine cu o simplă frază: „semnul tău din naștere arată atât de mișto”, i-a răspuns băiețelul. Ulterior, a continuat să îl încurajeze spunându-i: „apără-ți frumusețea, colegule!”.
Băiatul a simțit în sfârșit că este înțeles și că unui alt copil i-a păsat de sentimentele lui, lucru care l-a făcut foarte fericit. I-a povestit mamei lui toată această întâmplare cu un zâmbet larg pe față. Tucker avea în suflet mai multă compasiune, empatie și inteligență emoțională decât alți oameni mult mai mari și mai înțelepți decât el.
Iar acest băiat îi dădea speranțe mamei că există și bunătate pe această lume. Femeia a fost determinată să afle cine e acest copil, iar după câteva săptămâni a reușit să ia legătura cu părinții lui și să le spună ce frumos și-au crescut băiatul!
„Am crezut că acest băiat era în clasa a IV a sau a V a, dat fiind gradul de maturitate și inteligență emoțională, dar și al modului în care l-a abordat pe fiul nostru, Grant. De fapt am greșit. Numele lui era Tucker și băiatul era abia în clasa întâi, iar conform învățătoarei și părinților lui, este extrem de introvertit, timid și rezervat”, mărturisește mama lui Grant.
Tucker le povestise părinților că a întâlnit un băiețel în baia băieților cu părul deschis la culoare, fără a menționa semnul de naștere pe care îl purta. Băieții au devenit prieteni, întâlnindu-se în parc împreună cu părinții lor. Indiferent de locul în care se întâlnesc cei doi prieteni, se înțeleg foarte bine, mai ales că amiciția lor a pornit din empatie, curaj și bunătate sinceră.
Fără doar și poate, băieții sunt un exemplu concret al faptului că nu este nevoie de maturitate și experiență de viață să fii empatic și bun cu ceilalți. Copiii, cu inocența lor, pot fi cele mai bune exemple pentru adulți și acest lucru ni-l demonstrează Tucker și Grant care au pus bazele unei prietenii care va dura o viață.
Surse foto: pexels.com, pixabay.com
Surse articol: lovewhatmatters.com