Dacă la fel ca și noi, locuiți departe de familie și considerați că relația voastră devine copleșitoare în timp ce vă creșteți copiii, iată cinci sfaturi care ne-au ajutat pe mine și pe partenerul meu să rămânem o echipă de-a lungul timpului:
1. Ne planificăm timpul
Soțul meu lucrează în domeniul sănătății și are un program foarte încărcat. Eu sunt studentă în ultimul an și conduc și o mică afacere. Între slujbele noastre și creșterea a patru copii, viețile noastre se transformă în haos dacă nu ne planificăm săptămânile.
Dacă ești un părinte ocupat (și să fim sinceri - toți părinții sunt ocupați), viața ta va scăpa de sub control dacă nu îți faci planuri. În fiecare weekend, punem cap la cap o listă de lucruri de făcut pentru săptămâna următoare și încercăm să le rezolvăm pe cele mai importante la începutul săptămânii. Dacă restul punctelor de pe listă nu se rezolvă, se transferă pentru săptămâna următoare.
De asemenea, notăm lucruri cum ar fi întâlnirile, termenele limită și orice alte evenimente. Și ne planificăm timp personal pentru noi înșine. De asemenea, planificăm timpul petrecut în familie în fiecare săptămână și în fiecare sfârșit de săptămână avem un film sau o seară de jocuri în plan.
2. Ne alegem prioritățile
Mi-ar plăcea să am mereu o casă curată și ordonată, o rutină de noapte și de dimineață consistentă și să-mi hrănesc copiii cu mâncare organică, gătită în casă, în fiecare seară. Realitatea este, însă, diferită - noaptea trecută am luat cina la masă, deși gemenii mici au pus mâna pe markere și au început să deseneze pe pereți. Soțul meu și cu mine ne-am gândit să îi oprim și să luăm markerele, dar ne doream cu adevărat acele sandvișuri. Desenele erau doar niște cercuri. Băieții învață despre forme și au fost atât de mândri să deseneze cerc după cerc. Nu erau în pericol, iar noi ceilalți am putut mânca în liniște. Și oricum nu-mi plac pereții albi!
3. Spunem „Mulțumesc!”
A fi părinte poate părea o muncă ingrată. Atât eu, cât și soțul meu facem curat, împăturim rufele, ducem gunoiul și facem toate celelalte treburi pentru a menține casa în ordine. Niciunul dintre noi nu așteaptă să fie lăudat sau să îi fie recunoscute meritele pentru aceste lucruri - ele fac parte din viață.
Dar ne simțim bine atunci când munca grea este remarcată. În cea mai mare parte a timpului, soțul meu este cel care pregătește cafeaua de dimineață. Chiar dacă este o sarcină măruntă, acel impuls de cofeină este vital pentru a ne începe zilele. Am grijă să îi mulțumesc pentru asta, iar el face același lucru pentru sarcinile pe care le fac eu prin casă.
4. Mergem la culcare recunoscători unul pentru celălalt
Unele zile sunt pur și simplu grele. În ciuda celor mai bune intenții sau planificări, uneori rufele murdare dau pe afară din coș, copiii țipă și se ceartă aparent fără motiv, nimeni nu doarme bine și nu-mi amintesc când mi-am spălat ultima dată părul. Acestea sunt zilele în care pare mai ușor să mă plâng de cât de greu este să fii părinte, mai ales unul fără ajutorul familiei. Și, la fel ca majoritatea oamenilor, atunci când sunt într-o stare de depresie, este ușor să găsesc defecte la partenerul meu și să mă concentrez pe aspectele negative.
Când mă duc nervoasă la culcare seara, de obicei este din cauză că simt că am preluat mai mult din responsabilitatea gospodăriei. Dar dacă închid ochii și mă gândesc la trei lucruri pentru care sunt recunoscătoare la soțul meu, se oprește trenul negativității.
5. Ne îmbrățișăm
Îmbrățișările, mai ales cele mai lungi, eliberează în creier oxitocina, hormonul fericirii, iar acest lucru poate avea un efect de bulgăre de zăpadă, a declarat Dr. Paula Barry pentru Penn Medicine. Odată ce îți vei crește nivelul de oxitocină, vei dori mai mult. Oxitocina are și beneficii pentru sănătate. Persoanele care au parte de mai multă afecțiune fizică în viața lor par să aibă un somn mai bun, o tensiune arterială mai mică și un sistem imunitar mai sănătos, a declarat Barry pentru Penn Medicine.
Soțul meu iubește îmbrățisările și pot spune cu sinceritate că mă simt întotdeauna mai bine după ce ne îmbrățișăm.
Importanța lucrului în echipă într-o relație
Tema centrală aici este munca în echipă: Soțul meu și cu mine ne vedem unul pe celălalt ca pe o echipă. Avem un plan pentru modul în care ne vom petrece timpul și acordăm prioritate la ceea ce este important pentru noi și pentru familia noastră. Ne mulțumim unul altuia și ne ridicăm reciproc. Iar în zilele grele, ne concentrăm în mod intenționat asupra lucrurilor pentru care suntem recunoscători unul altuia.
Faptul că locuim departe de familie poate fi o provocare, dar, respectând aceste sfaturi, ne putem baza unul pe celălalt și suntem mai puternici în fața greutăților!
Surse foto: Insider - Victoria Hughes Photography
Surse articol: Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul insider.com.