„M-am asezat in genunchi, la nivelul lui si i-am zis: Bine, trebuie sa vorbim”, a marturisit Destiny pentru TODAY Parents. În filmulețul care fost distribuit de peste 28.000 de ori pe TikTok, Bennett poate fi văzută îngenunchind astfel încât să fie la nivelul fiului ei. „Văd cât de supărat ești și vreau să te simți mai bine”, îi spune Bennett micuțului. „Uneori, să ne simțim mai bine înseamnă să obținem lucrurile pe care ni le dorim, dar uneori se întâmplă sa nu le putem obtine. Și este în regulă să fim supărați, dar apoi trebuie să fim capabili să renunțăm la asta și să înțelegem că nu vom obține ceea ce vrem și că trebuie să găsim o altă modalitate de a ne simti mai bine”. Bennett îi spune apoi fiului ei că îl iubește, înainte ca acesta să o îmbrățișeze.
Ce a făcut o mamă pentru fiul ei te va lăsa cu ochii în lacrimi
Femeia, care are trei copii in varsta de 3, 5 și 8 ani, a declarat că tantrumul copilului ei a fost rezultatul unei dispute cu frații săi pe piese Lego. Copiii ei sunt obsedați de Lego, a explicat ea, și, deși împart majoritatea colecției lor, există câteva „piese speciale” pe care le pot revendica pentru ei. Bennett le oferă copiilor ei cutii speciale, iar dacă vor să se joace cu o anumită piesă Lego trebuie să pună acea piesă în cutia lor specială pentru ca frații lor să știe că, pentru acea zi, le aparține.
Citește și: Conflictele copil-parinte: cine ar trebui sa castige?
„Cel mare a sfârșit prin a pune în cutia lui o piesă unică pe care o voia cel de 5 ani, așa că totul a început cu o ceartă”, și-a amintit ea. „M-am dus la el pentru a încerca să discutăm și să-i explic copilului meu de 5 ani că aceasta este o regulă asupra căreia am căzut de acord ca familie”. Bennett a spus că, de obicei, copiii ei înțeleg astfel de lucruri, dar de data aceasta, Cash nu a vrut să renunțe.
„Este un copil foarte emotiv și uneori logica pur și simplu... iese pe fereastră”, a spus ea. Cash a început să dea din picioare, să urle și să se plimbe prin casă. Bennett a început să treacă prin arsenalul ei de tehnici de calmare, întrebându-l pe fiul ei dacă vrea să îl țină în brațe, dacă vrea să mediteze sau dacă vrea să meargă în colțul de calmare. Nimic nu a funcționat. Femeia spune ca s-a simtit extrem de frustrată, așa ca, având și ea nevoie de o pauză, i-a sugerat lui Cash să meargă împreună la o plimbare - lucru pe care baiatul îl face, de obicei, cu plăcere. Cu toate acestea, copilul de 5 ani a rămas supărat. A aruncat o jucărie și a trântit ușa înainte de a ieși afară. Atunci Bennett și-a dat seama că avea de făcut o alegere. Ea a spus că, deși era la rândul ei extrem de nervoasă, a decis să îngenuncheze la nivelul fiului ei și să aibă o conversație sinceră cu el despre cum se simte.
Citește și: 3 motive mari din cauza cărora copilul ascultă mai mult de un părinte decât de celălalt
„Este greu, mai ales atunci când nu provii dintr-un mediu sau dintr-o familie care alege acest stil de educație”, a spus Bennett. „Eu provin dintr-o familie în care, dacă erai furios, țipai sau urlai. Așa că acest lucru a fost dificil. O mulțime de oameni îmi spun că am avut extrem de multă răbdare și că sunt un înger. Dar nu sunt deloc rabdatoare! Încă mai am momentele mele când îmi pierd cumpătul și trebuie să mă întorc la copiii mei și să îmi cer scuze și să le spun că și eu am o zi proastă”, a mai explicat mama, pentru presa locală.
@thebennettgang Can’t believe I caught this on camera #consciousparenting #consciousparenting #motherhood #consciousparenting #PawlidayPics #
♬ Circle of Life - Whitesand
Bennet spune că este adepta parentingului conștient (un stil de parenting care încurajează părinții să practice atenția și să folosească meditația, auto-reflecția și alte instrumente pentru a-și ghida deciziile parentale) despre care a citit pentru prima dată abia cand s-a întâlnit cu prima criza de furie a fiului ei cel mare.
Un studiu din 2009 a sugerat că părinții care folosesc modelul de parenting conștient pot îmbunătăți „calitatea relațiilor părinte-copil” și vor experimenta o „schimbare fundamentală în capacitatea și dorința lor de a fi cu adevărat prezenți la procesul de creștere și de dezvoltare emoțională a copiilor lor”.
„Cu cât învățam mai mult (despre parentingul conștient), cu atât mai mult trebuia să depun un efort total pentru a pune în practică ceea ce citeam”, a spus Bennett. „Unii oameni care abia încep cu parentingul conștient se așteaptă la o schimbare peste noapte pentru ei și pentru copiii lor”, a continuat Bennett. „Așa că, atunci când un moment merge prost, ei cred automat că nu pot face asta. Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că tantrumurile... fac parte din procesul de creștere al celor mici. Dacă te simți vinovat că nu ai reacționat așa cum ai fi vrut, ești deja pe drumul spre a deveni părintele care vrei să fii”, a mai explicat mămica.
Citește și: Rasfatul la copii: motive, modele, metode de dezvat si consecinte
- Surse: today.com, tiktok.com, parents.com
Surse foto: capturi TikTok