5 teste de prietenie pentru copii care îi vor ajuta să afle mai multe despre amicii lor

5 teste de prietenie pentru copii care îi vor ajuta să afle mai multe despre amicii lor

Alina Nedelcu - Redactor Senior

„Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște” sau „Prietenia este o floare ce nu înflorește la margine de drum” sunt doar câteva dintre proverbele rămase celebre, care aduc aminte de cât de importantă este prietenia în viața unui om, indiferent de vârsta acestuia. Cu atât mai mult cu cât vine vorba despre copii, aflați la început pe drumul vieții. Prieteniile reprezintă pentru ei modalități de a se dezvolta din punct de vedere social și emoțional, de a învăța să-i cunoască pe cei din jur, să empatizeze cu ei și să se cunoască pe sine. Să reușească să-și construiască prietenii adevărate, care să dureze o viață, nu va fi tocmai simplu, în condițiile în care prietenia este o relație deosebit de complexă. Cu toate acestea, pe parcursul procesului de construire a unei prietenii, copiii pot afla mai multe despre cei pe care ar vrea să-i considere cei mai buni prieteni ai lor și cu ajutorul unor teste de prietenie. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi câteva propuneri de astfel de teste, ce îi vor fi utile copilului tău nu numai pentru a-i cunoaște mai bine pe amicii lor, ci și pentru a putea afla dacă se poate baza într-adevăr pe un prieten, dacă poate spune despre acesta/aceasta că este „cel mai bun prieten”/„cea mai bună prietenă”, cu care rezonează pe deplin.

Despre provocările prieteniei

Înainte de a căuta diferite teste de prietenie, copilul ar trebui să știe care sunt calitățile unui prieten bun, părinții fiind primii care ar trebui să-i dea explicații din acest punct de vedere. Astfel, înainte de a spune despre cineva că îți este prieten, ar trebui ca persoana respectivă să fie capabilă:

  • Să te asculte
  • Să te accepte așa cum ești
  • Să îi pese de tine și să fie disponibilă
  • Să își facă timp și pentru tine
  • Să îți fie alături și la bine, dar și la greu
  • Să se bucure pentru tine
  • Să creadă în tine
  • Să te încurajeze să îți realizezi dorințele
  • Să îți spună întotdeauna adevărul
  • Să te ajute să te simți bine în pielea ta

fetita-care-incearca-sa-consoleze-un-baietel-trist

Până să ajungi în situațiile în care să ți se dovedească faptul că poți avea încredere într-un prieten, urcușurile și coborâșurile ce vor surveni în relația voastră vor fi adevăratele teste de prietenie. Momentele mai tensionate nu vor lipsi nici din prieteniile construite încă din vremea copilăriei, când lipsa de experiență, dar și diferite circumstanțe mai puțin favorabile pot pune, uneori, semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca o prietenie să reziste în timp. Printre provocările prieteniei prin care poate trece și copilul tău pe măsură ce crește și dorește să-și facă un prieten de nădejde, se numără:

Tendința de a face pe șeful

Este des întâlnită, în condițiile în care copiii încă învață să-și exprime nevoile și dorințele și nu se poate spune că nu reprezintă și ea un alt fel de „test” al prieteniei din copilărie. Dacă sesizezi că și copilului tău îi place să facă pe șeful, să le comande celor din jur, poți interveni în mai multe moduri:

  • Amintește-i să ceară ceea ce își dorește pe un ton respectuos, nu pe unul poruncitor
  • Învață-l ce cuvinte să folosească pentru a cere ceva- De pildă, în loc să spună „Vreau mingea roșie cu care te joci tu”, ar trebui să spună: „Mi-ar plăcea și mie să mă joc cu mingea roșie. Ne jucăm amândoi cu ea?”
  • Dă-i libertatea de a alege- Procedând așa, copilul va dobândi mai multă autonomie și nu va mai fi tentat să facă mereu pe șeful

În schimb, dacă micuțul tău este cel ce are de suferit întrucât prietenul său vrea să se impună mereu, transmite-i următorul mesaj: oricine are dreptul să refuze, să spună „Nu”, iar refuzul poate fi făcut pe un ton politicos: „Nu vreau să mă joc acum. Poate mai târziu.” 

Excluderea

Deși copilul tău este încântat că a reușit în sfârșit să-și facă un prieten, din păcate i se poate întâmpla și să fie exclus de acesta. Copiii sunt imprevizibili, iar situațiile în care un copil ajunge să fie exclus de un altul și nu poate înțelege de ce se întâmplă așa pot fi și ele considerate un test pentru prietenie, în sensul în care aceasta se poate rupe sau va continua totuși.

Pentru a-ți ajuta copilul să treacă mai ușor peste o asemenea situație vei acționa în felul următor:

  • Ascultă-l când se plânge la tine din cauza a ceea ce a pățit- Nu te grăbi să tragi concluzii, să îți exprimi furia față de cel/cea care l-a respins, ci lasă-l să-și trăiască emoțiile. Adesea, excluderile constituie teste de prietenie dificil de trecut, dar cu timpul copiii le depășesc, pe măsură ce își vor lărgi cercul relațiilor sociale
  • Insuflă-i încredere și insistă asupra ideii că lucrurile pe care le cred ceilalți despre el nu îl definesc și amintește-i calitățile pe care le are
  • Încercați să faceți o listă cu toți prietenii pe care îi are- În acest fel, copilul își va da seama că nu este singur
  • Prezintă-i câteva metode care îl vor susține în momentele în care se simte respins- Spre exemplu, învață-l să se implice în activitățile preferate, să-și pună pe hârtie gândurile în legătură cu experiența prin care a trecut sau să exprime prin desen ceea ce simte etc.

Certurile

Prieteniile sunt însoțite și de certuri, iar copilul tău trebuie să se obișnuiască să facă față și conflictelor într-un mod cât mai sănătos. Din acest punct de vedere, îl vei învăța:

  • Să rămână cât mai calm, să nu se lase copleșit de furie- În acest scop, îi va prinde mai bine să respire adânc și să se străduiască să îl asculte și pe celălalt, întrucât numai așa se poate ajunge la o soluționare cât mai convenabilă a problemei
  • Adu-i aminte de modalitățile pașnice de rezolvare a conflictelor din familia voastră (cum ar fi vorbitul plin de respect, negocierea, ședințele de brainstorming etc.)
  • Explică-i faptul că, într-o prietenie, nu este indicat să se impună doar un punct de vedere- În locul acestei abordări, mult mai bine va fi să colaboreze unul cu celălalt pentru a veni cu soluții adecvate ambelor părți. Odată ce obțin primele succese în acest sens, se poate spune că s-a trecut deja peste un test de prietenie ce probează rezistența acelei relații. De asemenea, menționează că este firesc să existe furie, supărare, dar că aceste emoții nu trebuie să ducă la jigniri, la cruzime, la lipsă de respect

Ține minte că, indiferent cât de greu ți-ar fi să-ți vezi copilul suferind de pe urma certurilor cu un prieten, gândește-te că și acestea reprezintă un alt fel de teste de prietenie, din care copilul tău va învăța cum să-și dezvolte strategii și abilități care îl vor ajuta și în viața de adult.

Prieteniile de interes

Sunt prezente nu doar în universul adulților, ci și în cel al copiilor. Poate fi vorba despre un coleg care îi creează copilului tău impresia că îi este prieten, dar în realitate are nevoie de el doar pentru a-l ajuta la teme. Sau mai poate fi cazul unui copil din vecini care intră în vorbă cu el pentru a fi mereu invitat la voi acasă să se joace pe calculator. Din cauza lor se poate ajunge la relații toxice, și nu de prietenie. 

Pentru a nu deveni „victimă” sau chiar să ajungă să fie hărțuit de așa-zișii „prieteni”, este necesar să-ți observi cu atenție copilul, eventual să iei legătură cu părinții micuților respectivi sau și să-l îndemni să utilizeze și teste de prietenie, ce îi pot arăta dacă poate spune că are sau nu un prieten.

Testul prietenului adevărat: 3 variante de teste de prietenie care te vor face să afli totul 

Un copil va înțelege semnificația citatului „Prietenia reală, ca și poezia reală, este extrem de rară-și prețioasă ca o perlă” (Tahar Ben Jelloum) abia când va începe să se maturizeze în urma experiențelor de viață variate. Dar până atunci nu înseamnă că nu ar trebui să afle cât mai multe despre cel pe care l-ar vrea prietenul său de nădejde, cu care să se simtă oricând în largul său, căruia să-i împărtășească dorințele, visurile sau lucrurile mai puțin plăcute. 

O modalitate la îndemână va fi să recurgă și la teste de prietenie, care conțin întrebări legate nu doar de cât de multe lucruri știu doi prieteni unul despre celălalt, ci și despre cum reacționează/ar reacționa în anumite momente de criză, ce probează devotamentul, loialitatea, sinceritatea. De pildă, un test al prietenului adevărat poate fi efectuat pentru ca un copil să afle despre el însuși dacă se poate numi cel mai bun prieten sau pentru a vedea dacă se află în preajma unui prieten real sau doar a unui simplu amic. 

„Știu să fiu un prieten adevărat?”

  • „Dacă auzi pe cineva vorbindu-ți de rău prietenul de rău, cum procedezi?”
  •  „Dacă prietenul tău are o zi nu tocmai bună, ce îi spui?”
  • „Când ai fost alături de prietenul tău?”
  • „De ce te-ai împrietenit cu prietenul tău?”
  • „Propui ieșiri alături de prietenul tău?”
  • „Prietenul tău te invită să mergi undeva cu el, dar tu ai deja alte planuri. Ce faci?”
  • „Dacă cel mai bun prieten îți cere sfatul într-o situație în care părerea sa e greșită, ce faci?”
  • „Vă aflați împreună la cumpărături și vă place amândurora același obiect. Cum procedezi?”
  • „Ce îi spui de obicei prietenului tău?”
  • „Ce ar spune despre tine ceilalți prieteni?”
  • „Ce fel de animal de companie preferi?”
  • „De câte ori pe săptămână te vezi cu prietenul tău?”

doua-prietene-cu-ghiozdanul-in-spate-stand-de-vorba

Copilul tău vrea să știe cât mult poate conta pe cel pe care-l consideră singurul său prieten adevărat? În acest caz, ar trebui să răspundă întrebărilor din următoarele două teste de prietenie:

„Ce fel de prieten am?”

Întrebările din testele de prietenie pot avea mai multe variante de răspuns, precum se poate vedea mai jos.

  1. „Care e cel mai bun lucru pe care l-a făcut prietenul tău pentru tine?
  • Nu a făcut prea multe, dar tot e cel mai bun prieten al meu
  • Nu a râs de mine
  • M-a ajutat cu ceva important: m-a protejat de rău”
  1. „Ție și prietenului tău vă plac aceleași mâncăruri?
  • Nu chiar
  • În general da
  • Nu
  • Uneori, dar e greu să îl conving să împartă cu mine”
  1. „De când îl cunoști pe cel mai bun prieten?
  • De puțin timp, dar deja suntem ca și „lipiți”
  • De mult timp. Practic dintotdeauna!
  • Nu contează de când, doar suntem prieteni buni
  • De mult timp”
  1. „Dacă s-ar produce o magie și ai fi nevoit să împarți același creier cu prietenul tău, cum ar fi:
  • Ar fi amuzant, până când ne-am speria
  • Găsim noi o soluție să ne descurcăm
  • Unul dintre noi ar suferi
  • Probabil că am crede că e amuzant, ne-am certa o vreme și apoi ne-am împăca. De obicei gândim la fel”
  1. „Ce părere ai despre familia celui mai bun prieten?
  • Sunt OK
  • O iubesc, este ca și familia mea
  • Nu îmi pasă, mă interesează doar prietenul meu
  • Este plictisitoare”
  1. „Ce șanse ar fi ca tu și prietenul tău să vă îmbrăcați la un moment dat la fel?
  • Mă îndoiesc
  • Mari șanse!
  • Există o posibilitate!
  • Cel mai probabil”
  1. „Te-ai muta în alt oraș ca să nu te desparți de cel mai bun prieten?
  • Sigur că da. Îmi și imaginez că familiile noastre ar fi vecine
  • Nu
  • Posibil
  • Trebuie să mă gândesc la asta, dar cred că da”

„Prieten adevărat sau nu?”

Testele de prietenie construite în baza unui chestionar cu mai multe variante de răspuns sunt binevenite pentru a vedea dacă avem lângă noi prieteni așa cum ne dorim:

  1. „Prietenul tău cel mai bun te-a jignit vreodată?
  • Nu, niciodată
  • O singură dată
  • De câteva ori
  • Da”
  1. „De câte ori v-ați certat până acum?
  • O dată sau de două ori
  • De peste 10 ori
  • De peste 20 de ori
  1. „Știi că prietenul tău cel mai bun vorbește de tine pe la spatele tău?
  • Sunt mereu alături de el, știu că spune doar lucruri bune despre mine
  • Da, ceilalți prieteni îmi spun ce vorbește despre mine
  • Vorbește despre mine în prezența mea
  • Uneori”
  1. „Se oferă să te ajute?
  • Da
  • Nu, dar dacă îi cer mă ajută mereu
  • Nu”
  1. „Te-a făcut vreodată să plângi?
  • Nu
  • O dată
  • Adesea”
  1. „I-a determinat pe ceilalți prieteni să fie împotriva ta?
  • Nu, nu ar face niciodată asta
  • Doar pe un singur prieten
  • Uneori”
  1. „Ți-a vorbit vreodată urât?
  • Nu
  • Da, și eu am făcut la fel
  • Da”
  1. „Te-a rănit în vreun fel?
  • Nu, suntem suflete-pereche
  • Da, m-a rănit
  • Da, mă rănește adesea”
  1. „Părinții tăi îl plac pe prietenul tău cel mai bun?
  • Da, pentru ei e ca și copilul lor
  • Cred că e OK
  • Îmi spun să îmi găsesc un alt prieten bun”

Teste legate de prietenul adevărat se regăsesc și printre testele de prietenie din 2021 care sunt disponibile online. Spre exemplu, „Testul prieten adevărat sau fals”, alături de alte teste de prietenie, precum „Provocarea Prieteniei 2021”, „Cea mai bună prietenie” sau „Best Buddy Meter” pot fi regăsite aici

Altă variantă de test de prietenie, disponibil online, este și cel intitulat „Cel mai bun prieten”. Se poate porni de la a-ți crea propriul test cu 10 întrebări, pe care îl poți distribui ulterior prietenilor tăi (link-ul poate fi trimis inclusiv pe Instagram, pe Snapchat sau pe WhatsApp) și vei afla cine te cunoaște cel mai bine (în baza unui scor), despre cine poți spune că îți este prieten adevărat.

Întrebări pentru teste de prietenie

Când copilul tău vine încântat la tine și te anunță „Am un nou prieten!” sfătuiește-l, pentru a se cunoaște mai bine unul pe altul, să recurgă la întrebări cu rolul de „a sparge gheața”. Cele care s-ar putea regăsi și în testele de prietenie ar putea fi:

  • „Când e ziua ta?”
  • „Ce zodie ești?”
  • „Care sunt mâncărurile tale preferate?”
  • „Care este cântărețul/formația tău/ta preferat/ă?”
  • „Care este jocul tău preferat?”
  • „Poți să-mi vorbești despre camera ta?”
  • „Ai un animal de companie?”
  • „Care e anotimpul tău preferat?”
  • „Ce materii îți plac mai mult?”
  • „Unde ai vrea să lucrezi când vei fi mare?”
  • „Unde îți place să mergi în vacanță?”
  • „Ai fost vreodată la un concert?” 
  • „Care e cartea ta preferată?”
  • „Stai mult pe internet?”

grup-de-trei-adolescente-stand-de-vorba-in-timp-ce-merg-sau-vin-de-la-scoala

După ce vor deveni prieteni buni, ar trebui să poată răspunde și unor întrebări mai complexe din testele de prietenie, ca de exemplu:

  • „Care este talentul prietenului tău, de care aproape nimeni nu știe?”
  • „La ce se pricepe cel mai bine prietenul tău?”
  • „Prietenul tău preferă ciocolata sau înghețata?”
  • „Ce fel de filme/de jocuri îi plac prietenului tău?”
  • „Care este cel mai ciudat aliment pe care l-a mâncat prietenul tău?”
  • „Ce cuvânt/cuvinte folosește cel mai mult prietenul tău?”
  • „Ce număr poartă la pantofi prietenul tău?”
  • „Prietenul tău colecționează ceva?”
  • „Când s-a bucurat cel mai mult prietenul tău?”
  • „Când v-ați distrat cel mai bine împreună?”
  • „Ce ai putea spune despre prietenul tău?”
  • „Prietenul tău a câștigat vreodată un premiu?”
  • „Ce poreclă/porecle are cel mai bun prieten?”
  • „Cu ce îi place prietenului tău să se îmbrace de obicei?”

Adolescenții nerăbdători să afle dacă au toate șansele să rămână mereu prieteni buni pot răspunde la întrebări care țin de preferințe, de trăsături de personalitate, de dorințe sau de intenții de viitor incluse în teste de prietenie ample. Un exemplu este și un BFF („Best Friends Forever”) test în varianta online, un model (pe baza unui șablon) fiind disponibil și aici. Acesta include 4 runde cu câte 10 întrebări, ca de exemplu:

Runda 1- Test de prietenie: Ce știu despre cel mai bun prieten 

  • „Când este ziua mea de naștere? ”
  • „Câți frați/ câte surori am?”
  • „Care este talentul meu special?” 
  • „Ce zodie sunt?”
  • „Care este principalul lucru pe care îl fac în timpul meu liber?” 
  • „Care este lucrul care nu-mi place la mine?”
  • „Ce echipă de fotbal susțin?”
  • „Cine este persoana pe care o iubește celebritatea mea favorită?”
  • „De ce îmi este mie cel mai frică?”
  • „Cine este cel mai rău dușman al meu?”  

Runda 2- Test de prietenie: Preferințele celui mai bun prieten

  • „Care este locul meu preferat din lume? ”
  • „Care este filmul meu preferat?”
  • „Care este seria mea Netflix preferată?”
  • „Care este mâncarea mea preferată?” 
  • „Care este muzica mea preferată?”
  • „Care zi din săptămână e preferata mea?”
  • „Care e animalul meu favorit?”
  • „Care este lucrul meu preferat de prăjit?”
  • „Care este îmbrăcămintea mea preferată?”
  • „Ce obiect, din cele pe care le am, e preferatul meu?”

Runda 3- Test de prietenie pe baza unor imagini:

  • „Care este prima mea poză pe care am pus-o pe Facebook?”
  • „Care dintre aceste poze este poza mea de grupă favorită?”
  • „Care dintre acestea este fotografia dintr-un film preferat?”
  • „La ce meserie visez?”
  • „Dintre obiceiurile mele, care este cel mai prost?”
  • „Ce rasă de câini e preferata mea?”
  • „Ce animal de companie mi-am dorit mereu?”
  • „Ce îmi doresc cel mai multe pe viitor?”
  • „Care dintre imaginile acestea seamănă cu mine dimineața?”
  • „La ce sunt alergic?”

Runda 4- Din nou, despre preferințe

  • „Muntele sau plaja?”
  • „Iarna sau vara?”
  • „Ziua sau noaptea?”
  • „Sunt „pasăre de zi” sau „pasăre de noapte?”
  • „Sărat sau dulce?”
  • „Ieșiți sau stați în?”
  • „Pizza sau burger?”
  • „Înghețată sau ciocolată?”
  • „Ceai sau cafea?”
  • „Filme sau muzică?”

Test de prietenie în doi care vă va face să vă cunoașteți reciproc

Prieteniile trainice se pot construi mai ales când prietenii se cunosc cât mai bine unul pe celălalt. După ce a trecut o vreme de când copilul tău și-a făcut un prieten, ar fi binevenit să rezolve fiecare teste de prietenie, ale căror rezultate să le împărtășească pentru a vedea cât de strânsă este prietenia lor. Astfel, un test de prietenie în doi, pe care să-l rezolve amândoi simultan, le-ar putea furniza informații prețioase din acest punct de vedere. Întrebările de urmărit ar putea fi și cele din acest test de prietenie:

„Care este zodia în care te-ai născut?” 

„În ce Casă a lui Harry Potter ai vrea să intri?

  • Gryffindor
  • Hufflepuff
  • Ravenclaw
  • Slitherin
  • Nu îmi place Harry Potter”

„Când comanzi o pizza, ce topping vei alege?

  • Pepperoni
  • Cu șuncă/Cu bacon
  • Cu spanac
  • Cu ananas
  • Cu brânză
  • Cu cârnați
  • Cu ciuperci
  • Cu măsline
  • Nu îmi place pizza”

„Dacă ai merge acum în vacanță, ce țară ai alege?

  • Marea Britanie
  • Franța
  • SUA
  • Mexic
  • Germania
  • Japonia
  • Australia”

„Care dintre acestea îți place mai mult?

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Snapchat
  • Tumblr
  • Niciuna”

„Care e gustarea ta preferată dintre următoarele:

  • Ciocolată
  • Chipsuri
  • Biscuiți
  • Fructe
  • Nuci
  • O prăjitură”

„Dacă ai putea să ai un animal de casă, pe care l-ai alege?

  • Pisică
  • Câine
  • Hamster
  • Iepure
  • Broască țestoasă
  • O pasăre
  • Un pește”

„La ce te uiți de obicei pe Netflix?

  • La un Netflix original
  • La un documentar
  • La o emisiune
  • Nu mă uit pe Netflix”

„Ce muzică îți place mai mult?

  • Pop
  • Hip-hop/Rap
  • R&B
  • Dance
  • Alternativă
  • Niciuna dintre acestea”

„Care ar fi primul lucru pe care l-ai face dacă ai câștiga la Loto?

  • O casă
  • Haine
  • O mașină
  • M-aș duce în vacanță
  • Le-aș da banii celor dragi”

„Care e mai lăudăros dintre noi?”

  • Eu
  • Tu
  • Amândoi suntem la fel”

„Dintre noi, cine ar putea ajunge celebru?

  • Cred că tu
  • Eu ”

Chestionar despre prietenie: 15 întrebări de adresat amicului tău

Prieteniile care se nasc în copilărie se pot transforma în prietenii pe viață, care vor deveni tot mai puternice pe măsură ce timpul trece. Din când în când, cu ajutorul unor teste de prietenie, se poate forma o imagine mai clară asupra relației respective. Acestea pot fi și sub forma unui chestionar despre prietenie la care, pentru a fi relevant, ar trebui să se răspundă cu sinceritate. Din aceste motiv, printre întrebările din testele de prietenie ar putea fi introduse și cele precum:

„Știi numele meu complet?

  • Sigur că da!
  • Da
  • Nu”

„Știi care e mâncarea mea favorită?

  • Da
  • Cred că da
  • Cred că e ceva cu cartofi- Dar nu sunt sigur/ă”

„Știi cum îi cheamă pe frații/cum le cheamă pe surorile mele?

  • Da
  • Nu îmi amintesc acum
  • Nu”

„Știi ce vreau să devin când voi fi mare?

  • Da, vorbim mereu despre asta
  • Știam, dar am uitat
  • Nu sunt sigur/ă”

„Știi vreunul dintre secretele mele?

  • Nu, nu prea ne spunem secrete
  • Cred că știu câteva
  • Îți știu toate secretele”

„Știi ce muzică îmi place să ascult?

  • Da, doar mereu ascultăm împreună
  • Da
  • Nu știu sigur”

„Știi ceva rușinos despre mine?

  • Da
  • Știu multe lucruri
  • Nu chiar”

„Sunt stângaci/stângace sau dreptaci/dreptace?

  • Da
  • Să vedem! Oare ești stângaci/stângace
  • Nu știu”

„Poți să-ți dai seama când te păcălesc?

  • Da
  • Uneori
  • Nu m-ai păcălit niciodată”

„Știi care e prăjitura mea preferată?

  • Cu ciocolată
  • Cu gem
  • Orice e cu bombonele presărate”

„Știi care e materia mea preferată?

  • Sigur, doar e și materia mea preferată
  • Da, cred că da
  • Da”

„Dacă aș fi într-o încurcătură, m-ai ajuta?

  • Cred că da
  • Sigur că da
  • Deja te-am ajutat”

„Știi ce animal mi-ar plăcea să fiu?

  • Cred că ceva cu blană?
  • Da, știu
  • Normal că știu, doar te-am desenat!

„Mi-ai citit de multe ori gândurile?

  • O dată sau de două ori
  • De atâtea ori, că e ciudat
  • Tot timpul!”

„Știi cât de important/ă ești pentru mine?

  • Mi-ai spus o dată, dar poate ar trebui să mai îmi spui
  • Da, îmi spui mereu asta
  • Cred că da”

copii-zambitori-la-scoala-cu-pixurile-in-mana-pentru-a-completa-ceva

Test de prietenie pentru cele mai bune prietene: momentul adevărului

Printre bucuriile vieții se numără și aceea de a ști că ai un prieten care îți este atât de apropiat, încât îl consideri ca pe un frate sau ca pe o soră. Cât de strânsă este relația dintre voi puteți afla și cu ajutorul testelor de prietenie. Fetele dornice să-și confirme că au lângă ele o prietenă adevărată pot răspunde și unor întrebări precum sunt cele incluse în testul pentru cele mai bune prietene de mai jos:

„Prietena ta te invită des pe la ea?

  • Nu, dar mi-ar plăcea
  • Da, m-a invitat o dată
  • Da, întotdeauna”

„Prietena ta ți-a dat vreodată o poreclă simpatică?

  • Da, tot timpul
  • Da, cred că o dată
  • Nu îmi amintesc”

„Ești sigură că prietena ta te îndrăgește?

  • Da
  • Da, desigur
  • Cred că da”

„Descrie-ți prietena:

  • E blândă, mereu drăguță
  • Este cea mai bună prietenă pe care ar putea cineva să și-o dorească
  • Este foarte amabilă”

„Prietena ta știe totul despre tine?

  • Nu chiar totul
  • Poate
  • Da, ar putea scrie o carte despre mine”

„Dacă vei plânge, ce crezi că va face prietena ta?

  • Va fi alături de mine și va încerca să mă calmeze
  • Nu va face nimic, mă va lăsa să mă liniștesc
  • Nu știu exact”

„Vorbește cu alte persoane despre tine?

  • Sigur că nu
  • Cred că da
  • Nu”

„Este politicoasă și respectuoasă?

  • Desigur
  • Da, aproape mereu
  • Uneori”

„Crezi că este într-adevăr o prietenă adevărată?

  • Absolut
  • Cred că da
  • Poate”

doua-prietene-adolescente-vesele-care-isi-fac-selfie

Fie că o relație de prietenie este abia la început, fie că s-a construit de mai multă vreme, testele de prietenie pot oferi detalii valoroase despre ea. Pe baza lor, prietenii își pot da seama la ce aspecte mai au de lucrat, cu ce îmbunătățiri ar putea veni pentru ca, în final, fiecare să poată afirma că se bucură de o prietenie așa cum a visat dintotdeauna. 

Surse: allthetests.com, beano.com, biglifejournal.com, dare2020.site/ro, felicitarium.ro, goodnet.org, homeword.com, icebreakerideas.com, lifeeducation.org.au, lifehacks.io, libertatea.ro, presenter.ahaslides.com, prietenulmeuvirtual.ro, psihologpentrucopii.ro, psycatgames.com, quizlovetoknow.com, titleforparents.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Articolul urmator
Cifre îngrijorătoare: copiii petrec 8 ore pe zi în fața ecranului, iar vârstele lor sunt din ce în ce mai mici
Cifre îngrijorătoare: copiii petrec 8 ore pe zi în fața ecranului, iar vârstele lor sunt din ce în ce mai mici

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cât de mult ar trebui să te implici în relațiile de prietenie ale copilului?
    Cât de mult ar trebui să te implici în relațiile de prietenie ale copilului?

    De ce ar fi prieteniile copiilor un motiv de îngrijorare pentru părinți? Adulții se pot gândi la influențele negative, la bullying, dar și la alte pericole din spatele unei...

    Mărturie de mamă: „Nu faceți copii la distanță de 2 ani! Ai spune că vor fi cei mai buni prieteni, dar vor fi mai rău ca șoarecele și pisica"
    Mărturie de mamă: „Nu faceți copii la distanță de 2 ani! Ai spune că vor fi cei mai buni prieteni, dar vor fi mai rău ca șoarecele și pisica"

    O mamă care a făcut „greșeala” să aducă pe lume copii la o diferență mică de vârstă, are pentru toți viitorii părinți un sfat important! Femeia vine și cu...

    7 sfaturi care te vor ajuta să comunici cu un adolescent care refuză să-ți vorbească
    7 sfaturi care te vor ajuta să comunici cu un adolescent care refuză să-ți vorbească

    Pe măsură ce copilul crește și devine adolescent, se întâmplă adesea să nu mai comunice cu părintele la fel cum o făcea când era mic. Dacă vrei să te (re)apropii...

    10 sfaturi care te vor ajuta să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit
    10 sfaturi care te vor ajuta să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit

    Grădinăritul are numeroase beneficii pentru copii, dar și pentru adulți. Află cum și de ce este important să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit.

    Mai mulți copii, mai multe certuri. Ce trebuie să faci pentru a păstra liniștea în casă?
    Mai mulți copii, mai multe certuri. Ce trebuie să faci pentru a păstra liniștea în casă?

    O mamă de peste hotare povestește despre una dintre părțile dificile ale parentingului. Ce poate face un părinte pentru a păstra armonia într-o casă cu 3 băieți? Ne spune un...

    12 trucuri care te vor ajuta să fii o mamă singură de succes
    12 trucuri care te vor ajuta să fii o mamă singură de succes

    Viața de mamă te pune în fața unor provocări la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. Când ești mamă singură, nu este exclus să consideri că anumite provocări...

    Programul „Cornul și laptele” în școli devine „Mic dejun sănătos”. Elevii vor avea mai multe portii de lactate, fructe si legume
    Programul „Cornul și laptele” în școli devine „Mic dejun sănătos”. Elevii vor avea mai multe portii de lactate, fructe si legume

    Senatul României a adoptat luni, pe 21 noiembrie, transformarea programului de alimentație din școli „Corn, fruct, lapte” în „Mic dejun sănătos”....

    Zodiile care vor începe un nou capitol în viața lor în luna noiembrie
    Zodiile care vor începe un nou capitol în viața lor în luna noiembrie

    Patru semne zodiacale vor trece prin schimbări radicale în luna noiembrie! Un vechi capitol se încheie, iar un nou capitol plin de surprize plăcute și liniște sufletească se...

    © 2025 Qbebe