A dezvăluit ce se străduiește să-i învețe pe copiii ei
Jess Stacy are o experiență de 20 de ani ca terapeut și este mama a doi copii. Stând de vorbă cu „boredpanda”, a explicat care sunt lucrurile pe care le evită în educarea copiilor ei. De asemenea, a venit și cu argumente menite să-i susțină punctul de vedere. Iată ce reguli respectă mama, potrivit „boredpanda”:
- „Le cer consimțământul pentru a-i îmbrățișa
Îi învăț despre importanța respectării autonomiei propriului corp, despre susținerea propriului punct de vedere și că trebuie să știe să spună „NU” când simt nevoia să facă asta.
- Nu comentez despre corpul lor
Discutăm despre rolul unei alimentații sănătoase și a exercițiilor fizice, dar nu și despre corpurile noastre, nu vorbesc despre corpul meu în fața lor.
- Nu discut despre bani în fața copiilor mei
Nu le spun câți bani câștig sau cum îi cheltuiesc. Ei nu trebuie să-și facă griji pentru așa ceva.
- Nu îmi compar copiii între ei și nici nu le cer să se schimbe cumva pentru a semăna mai mult unul cu altul
- Nu confer hranei o anumită valoare, nu îi recompensez și nici nu îi sancționez bazându-mă pe ea.”
Regulile menționate au fost incluse în postări pe care Jess Stacy le-a făcut pe TikTok. Întrebată de ce a procedat astfel, ea a ținut să precizeze, pentru sursa citată: „Am vrut să-mi împărtășesc experiența acumulată în cadrul meseriei mele de terapeut, având ocazia să lucrez cu copii și cu adolescenți. De asemenea, sunt mama a doi copii.”
@strongtherapy 5 things a Licensed Therapist doesn’t do with kids. #tiktoktherapist #therapistsoftiktok #mentalhealthtiktok #5things #5thingschallenge #5thingsiwouldneverdo #parentingtips #parentinghacks ♬ original sound - Jess (Licensed Therapist)
După ce dezvăluirile mamei au ajuns cunoscute în mediul online, reacțiile față de ele au fost diverse
Jess Stacy recunoaște faptul că, pe de o parte, părinții au fost de acord cu ceea ce a spus ea și că intenționează să țină seama de sfaturile sale. Pe de altă parte, alții nu au fost deloc de acord, după cum a mărturisit terapeutul în interviul pentru sursa citată anterior: „Alții au respins ceea ce am spus, poate pentru că nu intenționează să facă nicio modificare în legătură cu ceea ce fac deja sau poate pentru că le este prea dificil să se autoanalizeze și să realizeze anumite schimbări.”
Exemple de comentarii care să reflecte ambele puncte de vedere ale utilizatorilor de „TikTok” sunt disponibile în sursa menționată:
- „Sunt total de acord cu aceste lucruri! Soacra mea obișnuia întotdeauna să le spună copiilor mei să-și îmbrățișeze unchiul, iar eu spuneam „nu”;
- „Îmi place în special cel de-al treilea sfat. Nu vreau să văd cum copiii mei își fac griji sau se simt vinovați pentru treburi care-i privesc pe adulți”;
- „Mi-ar fi plăcut ca mama mea să mă fi învățat mai mult toate aceste lucruri”;
- „Da, ai dreptate! Străduiți-vă să-i învățați pe copii denumirile corecte ale părților corpului”;
- „Cred că glumește. Niciun terapeut nu ar spune așa ceva despre îmbrățișare. Aceasta este cel mai bun medicament de care poate avea parte cineva”;
- „Le-am dat viață și au ieșit din pântecul meu! Poți să-mi îmbrățișez copiii când vreau, de câte ori vreau și cum vreau”;
- „Consider că este important ca un copil să învețe despre bani, care este rolul acestora în lume și așa mai departe”;
- „Să discuți despre bani cu copilul tău este un demers inteligent și important”;
- „Este cel mai incompetent terapeut pe care l-am auzit până acum! Îmbrățișările aduc alinare și demonstrează dragoste, compasiune și siguranță!!”
Surse foto: tiktok.com/@strongtherapy
Surse articol: