Alimente BIO – beneficiile asupra organismului
În ultimii ani, industria alimentelor BIO a intrat și pe piața din România și s-a dezvoltat remarcabil. Tot mai multe astfel de produse sunt prezente pe rafturile magazinelor și stau la dispoziția clienților. Cu toate acestea, probabil încă te întrebi de ce ar trebui să alegi produse BIO și nu produse obișnuite. Ei bine, alimentele BIO îți aduc o serie de beneficii pe care trebuie să le cunoști:
- Nu conțin organisme modificate genetic. Subiectul legat de organismele modificate genetic a fost îndelung discutat la nivel mondial. Cu toate acestea, nu există concluzii care să ateste că ar fi dăunătoare pentru organism. În ciuda acestui fapt, fermierii care își asumă creșterea animalelor sau a plantelor după standardele BIO, nu au voie să folosească organisme modificate genetic.
- Sunt crescute în pământ organic. O altă regulă pe care trebuie să o respecte fermierii care cultivă recolte BIO este folosirea tehnicilor naturale de fertilizare și îngrijire a solului. Acest lucru înseamnă că folosesc îngrășământ natural, din surse controlate, iar alimentele nu intră în contact cu substanțele chimice din îngrășământul sintetic.
- Nu conțin pesticide și erbicide. Așa cum probabil ai anticipat, pesticidele și erbicidele sunt strict interzise în fermele care produc alimente BIO. Acestea trec printr-o serie de pregătiri și autorizații, ceea ce atestă faptul că alimentele nu conțin nicio substanță chimică dăunătoare organismului.
- Nu conțin neurotoxine. Neurotoxinele fac parte din categoria substanțelor ce atacă celulele nervoase. Acestea se găsesc în special în compoziția alimentelor procesate și a celor la conservă. Atunci când alegi să consumi alimente BIO, eviți contactul aceste substanțe și îți protejezi sănătatea.
- Nu au conservanți, coloranți sau arome artificiale. Pe lângă fructe și legume BIO, există multe alte astfel de produse. Spre exemplu, la categoria BIO găsești sucuri, lactate, brânzeturi sau alte produse semipreparate.
Dacă alegi să consumi aceste produse, fii sigur că ele nu conțin conservanți, coloranți și arome artificiale. Astfel poți evita obezitatea sau anumite disfuncții ale organismului.
Ce produse să consumi pentru o alimentație sănătoasă?
Știi deja că este necesar să ai o alimentație sănătoasă pentru a avea un organism sănătos. Dar știi care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi? Dacă încă ai dubii în legătură cu acest subiect, iată câteva sfaturi utile:
- Consumă zilnic fructe și legume proaspete. Cu siguranță ai auzit de foarte multe ori acest sfat, asta pentru că este cu adevărat important. În plus, ai în vedere calitatea fructelor și a legumelor pe care le consumi. Dacă nu îți permiți să cumperi produse BIO, alege să consumi produse de sezon, cumpărate din piață sau de la producători locali. În acest mod, există șanse mai ici ca acele alimente să fie supuse tratamentelor chimice.
- Renunță la zahăr. Zahărul este unul dintre cele mai dăunătoare alimente ce care le consumi. Acesta provoacă dependență, creează dezechilibre în organism și favorizează multiple disfuncții ale corpului. Ca să îți fie mai ușor, îl poți înlocui cu îndulcitori naturali.
- Introdu cel puțin o sursă de proteină în dieta zilnică. Proteina este foarte importantă pentru dezvoltarea normală a organismului. Carențele de proteine duc la scăderea sistemului imunitar, dar și la disproporții între cantitatea de mușchi și cea de grăsime din corp.
Despre mierea Manuka
Mierea Manuka este creată de albine, din florile plantei cu aceeași denumire și își are originea în Noua Zeelandă. Această miere este mult mai valoroasă decât mierea obișnuită, fiind recunoscută pentru toate beneficiile pe care le aduce organismului. Mierea Manuka are proprietăți antimicrobiene, antioxidante, antivirale, antiseptice, antiinflamatorii și chiar antifungice. De asemenea, aceasta susține eficient sistemul imunitar și poate ameliora numeroase afecțiuni ale organismului. În plus, Mierea Manuka este considerată ca fiind singura miere medicinală din lume, fiind recunoscută și certificată de autoritățile medicale, în urma unor studii riguroase.
Beneficii asupra organismului:
- Întărește imunitatea și previne infecțiile sistemului respirator;
- Îmbunătățește sănătatea orală;
- Elimină problemele gastrice și intestinale;
- Tratează infecțiile cu stafilococi și este eficientă în distrugerea infecțiilor bacteriene și fungice.