- Ai probleme cardiace
- Ești aproape permanent obosită
- Faci față mai greu stresului
- Te confrunți adesea cu tot felul de infecții
- Ai frecvente tulburări digestive
- Ai tulburări de memorie
- Ai anemie
- Nu ai o piele cu un aspect sănătos
- Ți se întâmplă să sângerezi în exces
- Ai frecvente atacuri de foame
- Începi să iei în greutate, dar nu-ți dai seama de ce
- Poți să faci și scorbut
Ai probleme cardiace
În special dacă un medic ți-a confirmat faptul că suferi de tulburări cardiace, dar tu nu ai în familie cazuri similare, trebuie să te gândești serios că inima ta a fost afectată și de o dietă incorectă.Un studiu efectuat în anul 2010 a arătat faptul că oamenii care au consumat în copilărie cantități mici de legume sunt mai predispuși să aibă probleme cu inima la maturitate.
Cu alte cuvinte, afecțiunile cardiace pot fi un semn clar că nu consumi suficiente legume. Nu mai sta pe gânduri și încearcă să crești cantitatea acestora, în condițiile în care s-a dovedit că acestea te pot ajuta inclusiv cu reglarea nivelului de colesterol, evitând astfel îngroșarea arterelor.
Ești aproape permanent obosită
Mai ales dacă tot te simți obosită, deși ai avut parte de un somn bun, acest fapt poate însemna că din corpul tăi lipsesc anumiți nutrienți. În mare măsură, aceștia provin și din legume.
Asigură-te că mănânci zilnic legume, evitând astfel să te confrunți cu o oboseală constantă, care afectează considerabil bunul mers al activităților tale. Alege, în schimb, să fii mai plină de energie și mai binedispusă, datorită legumelor!
Faci față mai greu stresului
Pentru a gestiona cât mai bine stresul, ne spun specialiștii, este necesar să fim foarte atenți și la ceea ce mâncăm. În condițiile în care unele alimente conțin acei nutrienți ce combat inflamațiile și alte efecte negative pe care le pot avea situațiile stresante asupra corpului nostru, este la îndemâna noastră să avem grijă să le consumăm în mod constant.
Printre asemenea alimente se află și legumele. Bogate în antioxidanți și acizi grași, acestea pot reduce nivelul inflamației din organism și ne vor crește capacitatea de a face față stresului zilnic.
Practic, dacă simțim că facem tot mai greu față stresului, poate fi un semn clar că nu am consumat destule legume.
Te confrunți adesea cu tot felul de infecții
Este un alt semn că nu consumi suficiente legume, ceea ce te va lipsi de nutrienți prețioși. Printre aceștia se regăsesc și cei responsabili de buna funcționare a sistemului imunitar. Din acest motiv, corpul tău se poate confrunta atât cu infecții interne, cât și cu apariția unora externe, la nivelul pielii.
Asigură-ți un sistem imunitar funcțional consumând mereu legume!
Ai frecvente tulburări digestive
Dacă ai adesea tulburărri digestive precum disconfort abdominal și balonări, poate fi un semn că nu mănânci destule legume.
Consumul constant de legume este esențial pentru menținerea sănătății aparatului digestiv, în condițiile în care acestea conțin fibre. Nu numai că acestea facilitează procesul de digestie, dar stimulează și activitatea intestinală.
Ai tulburări de memorie
Este firesc să mai uităm unele lucruri, dar în cazul în care ți se întâmplă adesea așa ceva, gândește-te că pentru acest fenomen poate fi de vină și lipsa unor nutrienți. Spre exemplu, luteina, responsabilă și ea de capacitatea de învățare și de memorie, se găsește în legume precum cele cu frunze verzi, în morcovi, în broccoli, porumb și roșii.
Pentru a-ți asigura o memorie mai bună, nu ezita să consumi din aceste legume cât de des poți.
Ai anemie
Și această afecțiune este un semn evident că nu consumi legume. Acestea ne oferă resurse de vitamina C și de fier, care ne ajută corpul să producă, așa cum trebuie, globule roșii și astfel oxigenul să ajungă la celulele corpului.
Poți să eviți anemia dacă vei mânca legume în fiecare zi!
Citește și: Anemia feriptivă
Nu ai o piele cu un aspect sănătos
Studiile din domeniu au demonstrat faptul că persoanele care se confruntă cu psoriazis, acnee și eczeme au de obicei și o dietă incorectă. Din acest punct de vedere, se pare că aceștia nu consumă suficiente legume, care conțin nutrienți ce contribuie la reînnoirea celulelor pielii. De aceea, pielea nu va avea un aspect sănătos.
În schimb, o dietă bazată pe legume va permite o regenerare a pielii. În plus, pielea nu se va mai exfolia și va fi mai catifelată, mai luminoasă și, de ce nu, mai tânără.
În concluzie, o piele care nu arată așa cum ar trebui poate fi un semn al unui consum insuficient de legume.
Ți se întâmplă să sângerezi în exces
Dacă ți se întâmplă să te confrunți cu sângerări abundente, ia în calcul următorul aspect: corpul tău nu beneficiază de suficiente rezerve de vitamina K, responsabilă de coagularea sângelui. Această vitamină se găsește din plin în legume cu frunze verzi.
Când duci lipsă de vitamina K, sângerezi mai mult și te vindeci mai greu. Iar simptomele ciclului menstrual pot fi și ele exacerbate din acest motiv.
Iată de ce este esențial să ai grijă ca din alimentația ta să nu lipsească nici legumele cu frunze verzi!
Ai frecvente atacuri de foame
Cine nu consumă legume și alege în schimb hrană intens procesată, carbohidrați și zahăr, va duce lipsă de o serie de substanțe nutritive. În plus, va avea și dezechilibre ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce va determina apariția „atacurilor" de foame.
Poți să eviți însă aceste situații dacă vei avea grijă să mănânci și legume, care îți vor da senzația de stomac mai plin și astfel nu îți va mai fi mereu foarte foame. Specialiștii ne spun că senzația că te saturi mai repede se datorează prezenței fibrelor.
Începi să iei în greutate, dar nu-ți dai seama de ce
În situația în care vezi că te-ai ales cu niște kilograme în plus, dar nu ai niște probleme de sănătate speciale și nici nu ai făcut schimbări majore în stilul tău de viață, poate fi un semn că nu consumi destule legume.
Astfel, trebuie să știi că un consum constant de legume, în loc de alimente nesănătoase, te poate ajuta să-ți stăpânești mai bine foamea, să ai parte de mai puține calorii și să ai un aport de fibre corespunzător, ce-ți va îmbunătăți tranzitul intestinal. Asigurându-te de acestea, vei avea parte și de o greutate optimă, fără să simți însă că nu ești sătulă.
Nu uita deci să te străduiești ca în fiecare zi să ai gustări formate preponderent din legume.
Poți să faci și scorbut
Chiar dacă ți se pare neobișnuit ca în zilele noastre să mai existe această boală, medicii ne avertizează că este foarte posibil să ne confruntăm cu ea. Astfel, lipsa acută de vitamina C, ne poate face să avem această boală.
De tine depinde să mănânci periodic legume foarte bogate în vitamina C (precum ardeii grași roșii) pentru a nu ajunge să suferi de scorbut sau de afecțiuni legate de scăderea imunității.
Important este să conştentizezi această problemă şi să ridici aportul de legume consumate zilnic. Recomandat este să ajuţi organismul să îţi revină şi cu ajutorul suplimentelor alimentare care să acopere lacunele create.
WELLWOMAN Tablete - special creat pentru femei
Supliment alimentar care contribuie la mentinerea sanatatii, vitalitatii si starii de bine, cu relevanta pentru sanatatea femeii.
Pentru o stare de bine pe tot parcursul lunii: |
Citește și: Planul de 4 pasi care iti va ajuta copilul sa manance mai multe legume
Voi ați auzit până acum de semnele ce ne indică faptul că nu consumăm destule legume?
Surse:
www.dailyhealthremedies.com; www.rd.com