Deși au trecut 10 ani de la replica Yolandei Hadid, oamenii încă mai folosesc termenul de mamă migdală ca să descrie un comportament specific, restrictiv asupra dietei copilului.
Yolanda a declarat de mai multe ori că filmulețul în care îi spunea fiicei sale să mănânce migdale a fost scos din context, însă cum spuneam, termenul e folosit în continuare (indiferent dacă ce a spus ea e adevărat sau nu).
„Cred că e nevoie să discutăm despre cultura slăbitului și despre imaginea de sine care ne este influențată tuturor și de cele mai multe ori, într-un sens negativ.
Încurajez femeile să-și iubească corpul indiferent de ce formă ar avea și le mai încurajez să se intereseze despre cât de toxică poate fi această cultură a slăbitului, care se tot promovează”, declară modelul Iskra Lawrence, potrivit abcnews.go.com.
„Acest trend pe care îl promovează mamele migdale, care spune că tinerii trebuie să se înfometeze ca să aibă un corp cât mai slab trebuie să înceteze.
Conceptul de mama migdală chiar arată cât de rău poate face această convingere copilului, dar și întregii familii.
Studiile arată că dacă un copil a fost crescut cu convingerea că trebuie să fie cât mai slab indiferent de metodele folosite, va folosi aceeași strategie toxică, de altfel, și cu al său copil.
Traumele se perpetuează din generație în generație dacă nu se intervine”, declară Maya Feller, medic nutriționist.
În ultimii ani, s-au mai schimbat convingeri și am ajuns să înțelegem că există o diferență între a avea un corp sănătos și a te înfometa și a-ți face rău, doar de dragul de a fi cât mai slab.
Totuși, tulburările alimentare și comportamentele toxice în preajma mâncării încă există. De aceea, este important să discutăm în continuare despre aceste subiecte. Doar informându-ne și înțelegând mecanismele din spatele acestor convingeri, vom putea avea o relație sănătoasă cu corpul nostru.
Semne care îți pot arăta că ești o mamă migdală
Acestea fiind spune, uite care sunt semnele că ești pe punctul de a deveni, sau chiar ești o mamă migdală:
- Nu ai niciodată gustări la îndemână și dacă vrei să mănânci ceva, trebuie să începi să gătești;
- Dacă ai gustări la îndemână sau alegi să mănânci una, întotdeauna va fi una pentru dietele de slăbit, care are sub 100 de calorii;
- Dacă cumperi chipsuri, sau alte gustări tipice, pe care le are orice om acasă din când în când, acestea vor fi în variantele lor cele mai sănătoase (de pildă, nu chopsuri din cartofi, ci din orez expandat);
- În loc să mănânci atunci când îți e foame, alegi să bei apă;
- Copiii tăi ascund mâncare sau mănâncă anumite tipuri de alimente (snacks-uri, dulciuri etc) atunci când știe că nu îl vezi;
- Faci mereu mișcare, sau cît de des poți;
- Mănânci doar la ore fixe;
- Ai acasă sau iei suplimente pentru slăbit;
- Insiști mult pe ideea de a-ți număra caloriile și de a îți pune porții foarte mici în farfurie.
Tu te regăsești în una sau mai multe dintre caracteristicile de mai sus?
Surse foto: Freepik
Surse articol: abcnews.go.com delish.com