Afla alaturi de noi care sunt alimentele specifice toamnei pe care poti sa le incluzi in dieta alimentara a copilului tau, dar si care sunt beneficiile aduse de fiecare:
Mere
Abunda in vitamnia C si fibre ce imbunatatesc digestia si nivelul colesterolului copilului, de aceea sunt trecute pe lista celor mai populare fructe de toamna. Un mar pe zi poate fi o completare sanatoasa si satioasa a pachetului de scoala sau de gradinita a copilului tau.
Cateva retete delicioase cu mere gasesti aici .
Pere
Sunt ideale in diverse salate sau chiar si cu cereale, datorita texturii lor fine, delicate, dulci. Si perele sunt foarte importante pentru intarirea imunitatii copilului deoarece contin foarte multa vitamina C, precum si un puternic antioxidant mineral- cuprul.
Cateva retete delicioase cu pere gasesti aici.
Smochine
Desi mici, smochinele sunt pline de beneficii nutritionale, avand un continut ridicat de potasiu, esential pentru o inima sanatoasa dar si pentru functionarea propice a ficatului si muschilor celui mic, inca in crestere. De asemenea, smochinele detin din abundenta si calciu, esential pentru sanatatea oaselor, dar si fibre si vitamine antioxidante.
O reteta cu smochine gasesti aici.
Castanele comestibile
S-a dovedit ca un consum moderat, de 4-5 castane pe zi, aduce numeroase beneficii sanatatii: combate anemia, reduce nivelul colesterolului „rau", trateaza neplacerile digestive si revigoreaza sistemul nervos. In castane gasesti multe saruri minerale importante, precum: potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, alaturi de vitamine din complexul B (B1, B2, B6), vitamina E si o cantitate modesta de vitamina C. Piureul de castane poate fi introdus in alimentatia copilului de la 7-8 luni.
Retete delicioase din castane gasesti aici.
Ardei gras
Ardeiul gras are un gust racoritor si foarte placut, fiind plin de vitaminele A si C, dar si de antioxidanti. Cel mic il poate consuma crud, in salata, sau in mancaruri de pui ori de legume.
Cateva retete delicioase cu ardei gras gasesti aici.
Dovleac
Este unul dintre legumele cele mai bogate in vitamina A, beta-caroten. Beta-carotenul este un antioxidant ce ajuta vederea, sistemul imunitar, protejand impotriva radicalilor liberi ce cauzeaza probleme ale vaselor de sange. Dovleacul este benefic si pentru inima, ficatul si muschii copilului, datorita continutului mare de potasiu. Fibrele sunt si ele nelipsite, rolul acestora fiind acela de a reduce nivelul colesterolului.
Iata cateva retete delicioase cu dovleac aici .
StruguriAcestia au un efect depurativ asupra organismului, eliminand toxinele si substantele greu digerabile, bucurandu-se, in acelasi timp, de prezenta a numerosi nutrienti precum calciul, fierul, fosforul, potasiul, magneziul, iodul, fluorul, cobaltul, zincul, dar si enzime, vitaminele A si C, vitamine din complexul B. Trebuie sa fii foarte atenta ca cel mic sa nu exagereze cu strugurii deoarece contin foarte mult zahar. Iata cateva retete delicioase cu struguri aici. |
|
Sfecla
Folosita cruda, in diverse salate, ori coapta, sfecla detoxifiaza si revigoreaza organismul copilului, combatand, in acelasi timp, si anemia si refacand depozitul de minerale al organismului. Are un gust bun si este usor digerabila, astfel incat sigur cel mic nu o va refuza. Consumand sfecla, copilul va lupta eficient cu virozele specifice toamnei dar si cu dereglarile hepatice.
Cateva retete delicioase cu sfecla gasesti aici.
Cartofi dulci
Se pare ca acestia au mai putine calorii decat cartofii obisnuiti. Acestia se remarca prin continutul de fier, vitamina A, antioxidanti precum si vitamina B6.
Iata cateva retete delicioase din cartofi dulci aici.
Ridichi albe si ridichi negre
Putem spune ca acestea fac adevarate minuni in ceea ce priveste functionarea optima a ficatului, adica a motorului de detoxifiere a organismului. Ridichile contin si foarte multe saruri minerale, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C si vitamine din complexul B.
Cateva retete delicioase cu ridichi gasesti aici.
Alune si nuci
Sunt minunate daca cel mic le consuma moderat, mai exact aproximativ 10 mieji de nuca si 15 alune pe zi. Ele sunt bogate in proteine, grasimi sanataose si acizi grasi Omega 3. Scopul lor este de a energiza organismul micutului, avand si proprietati antiinflamatorii.
Retete cu nuci gasesti aici.
|
Tu ce alimente specifice toamnei introduci in alimentatia copilului?