Le puteti starni curiozitatea si imaginatia in numeroase moduri, insa cea mai importanta cale este cea spre sanatate. Petrece timpul alaturi de copilul tau intr-un spirit eco, in care sa-l incurajezi sa invete cum sa aiba grija de el si de sanatatea lui.
1. Ajuta-l sa invete culorile distractiv si sanatos!
Soarele galben, cerul albastru si iarba verde il ajuta acum pe copilul tau sa invete sa colecteze separat deseurile. Invata-l pas cu pas unde trebuie sa arunce ambalajele noilor rechizite, pentru a afla cum poate avea grija de animalele si plantele lui dragi. Arata-i cum sa depuna corect deseurile la containerele colorate din oras, incepand cu separarea lor de acasa.
Pastreaza 3 cutii vechi, pe care sa le colorati in cele 3 culori: galben, albastru si verde, apoi asezati-le in casa. Copilul tau se va obisnui sa colecteze separat deseurile facand asocierea cu elementele din natura: soarele, cerul si iarba.
-Containerul galben este pentru plastic si metal: PET-urile de la bauturile lui preferate, ambalajele de plastic de la dulciuri sau rechizite, caserola de la desertul lui favorit, doza de aluminiu de la suc.
-Containerul albastru este pentru hartie sau carton: cutiile de carton de la jucarii sau pantofi, cutiile de lapte sau cutiile de bombone.
-Containerul verde este pentru sticla: sticlele sau borcanele.
2. Dezvolta-i imaginatia si creativitatea!
Pregatirea pentru scoala poate fi mult mai interesanta daca il ajuti sa-si personalizeze eco rechizitele. Arata-i ca deseurile de la ambajale pot fi reutilizate si transformate in obiecte noi. Va puteti distra impreuna realizand diferite forme din hartie, plastic sau carton, pe care sa le aplicati apoi pe copertile caietelor, cartilor, pe penar sau pe creioane. Astfel il vei educa in spiritul bucuriei pentru lucrurile mici si vei contribui la dezvoltarea abilitatilor sale creative.
3. Invata-l sa iubeasca si sa protejeze natura!
Sfarsitul de saptamana devine mult mai important pentru copilul tau acum ca restul timpului este ocupat de scoala si teme. Petrece mai mult timp cu el in natura! Invata-l sa se bucure de jocurile in aer liber: de-a v-ati ascunselea, leapsa, jocurile cu mingea, gradinaritul, drumetiile, toate acestea il ajuta sa se dezvolte sanatos. Oriunde va aflati, nu uita sa-i explici copilului tau cat de importanta este curatenia si cum functioneaza ciclul resurselor naturale. Incurajeaza-l sa ocroteasca natura si astfel poate deveni un exemplu pentru prietenii lui.
In plus, starneste-i curiozitatea si motiveaza-l cu informatii interesante precum:
-Stiai ca sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucatele mici?
-Fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci?
-Stiai ca este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hartie?
-Sticla poate fi reciclata la nesfarsit fara sa isi piarda din calitati?
Fii alaturi de copilul tau si ajuta-l sa scape de emotiile inceputului de an scolar. Experientele noi, distractia, sanatatea si creativitatea sunt in trend toamna aceasta!