Atunci când ajungi, la rândul tău, mamă, încep să iasă la suprafață amintiri din propria copilărie. La unele dintre acestea poate nu te-ai mai gândit deloc și odată ce îți atrag atenția, rămâi surprinsă. În cazul lui Ruth, mămica din povestea de astăzi, au ieșit la suprafață amintiri mai degrabă neplăcute. Așa că din momentul în care Ruth l-a născut pe fiul său, Spencer, relația cu propria ei mamă s-a schimbat.
„Mama mea m-a crescut cum a putut și a știut ea mai bine. M-am împăcat cu asta, însă nu vreau să-l crească la fel și pe Spencer. Nu sunt de acord cu metodele și ideile ei de a-mi crește copilul.
De exemplu, insistă să-i dăm fiului nostru mâncare solidă, deși e încă mic. Apoi ne spune că așa a procedat și cu mine și nu a fost nici o problemă.
Nu am energia psihică pentru a mă contrazice cu ea, așa că prefer să-l las pe Spencer cu mama soțului meu”, povestește Ruth.
Nașterea unui copil este, pentru unele femei, oportunitatea de a se separa de familia de origine și de a-și crește copilul după propriile idei, fără influențe din partea rudelor. Cel puțin, pentru Ruth, asta a reprezentat nașterea copilului său. Se pare că bunica din partea tatălui este o influență mai bună pentru Spencer, din punctul mămicii de vedere.
„Soacra mea nu e la fel de rigidă ca mama. De asemenea, are mai multă experiență, întrucât a crescut mulți copii, inclusiv copii de la orfelinat, pe care i-a avut în plasament temporar.
În plus, bebe se liniștește mereu atunci când soacra mea îl ia în brațe. În schimb, cu mama mea, plânge și mai mult”.
După o perioadă, Ruth și-a dat seama că are de lucrat la relația cu mama ei, întrucât legătura dintre ele două afectează și relația dintre copil și bunică.
„După ce am lămurit lucrurile dintre noi, am început să-l aduc pe Spencer în vizită la ea doar la anumite ore, în care știam sigur că e mai liniștit. În felul acesta, relația dintre ei s-a mai îmbunătățit”, povestește mămica.
Chiar și așa, bebelușul va trece prin diferite faze, în care va prefera un membru al familiei în detrimentul altuia. Este perfect normal. Atât timp cât îl expui la diferite interacțiuni, mai devreme sau mai târziu, se va apropia și de alte persoane.
Păstrează o comunicare deschisă cu familia ta și nu forțați copilul să stea cu cineva, dacă nu se simte confortabil. Stabiliți împreună anumite reguli și respectați ritmul copilului.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: kidspot.com.au