„Prima dată când mi-am lăsat bebelușul în mașină, a fost după ce mi-am dus ceilalți doi copii la școală. După ce i-am lăsat, mi-am luat portofelul și m-am îndreptat spre poștă, ca să ridic un colet.
Bebe era liniștit, nu a făcut nici un zgomot tot drumul și pur și simplu am uitat că e acolo.
M-am dus la poștă, am luat coletul și abia când m-am întors la mașină și am pornit motorul, am realizat ce am făcut.
Gândul că mi-am lăsat copilașul în mașină m-a făcut să-mi fie rău, literalmente. Nu puteam să cred că am uitat de el”, a povestit mămica (sursa Kidspot).
După incident, femeia s-a simțit extrem de vinovată. S-a gândit ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi stat mai mult la poștă sau dacă s-ar fi întâlnit cu o cunoștință pe stradă care ar fi ținut-o de vorbă și ar prelungit timpul.
„Mi-am dat seama că era pur și simplu epuizată. Până atunci, nu am realizat cât de tare mă afectează lipsa somnului”, a mai spus ea.
A doua oară când s-a întâmplat, mașina era în garaj. Femeia tocmai ajunsese acasă, își adusese ceilalți copii de la școală. Fetița sa de 14 luni a rămas în mașină, după ce toți ceilalți au intrat în casă.
„Eram foarte obosită în ziua aceea. Lucrasem toată ziua de acasă și am avut grijă de cea mică, apoi m-am grăbit să ajung la timp la școală, ca să-i aduc pe copii acasă. Am parcat mașina în garaj, am scos copiii afară din mașină într-o forfotă de nedescris, dar am uitat-o pe fiica mea înauntru.
Nu trecuseră nici 2 minute când mi-am dat seama că am lăsat-o, din nou, singură în mașină. M-am dus repede spre garaj și când am deschis ușa, plângea. Se speriase de întunericul din garaj și am început și eu să plâng, cot la cot cu ea”, povestește.
În ciuda incidentelor, femeia se consideră o mamă bună și spune că i se poate întâmpla oricui e la fel de extenuat ca și ea.
„Întrebarea pe care mi-am pus-o nu a fost „De ce am lăsat asta să se întâmple”, pentru că deja știu. Din cauza oboselii.
Întrebarea pe care mi-o pun și mie și vouă este: Ce putem face ca să prevenim astfel de incidente?
Ce am descoperit că funcționează la mine, este să-mi pun portofelul și cheile pe bancheta din spate, lângă copil. În felul acesta mă asigur că nu am cum să mai uit de ea”, a mai spus femeia, la final.
În afară de astfel de trucuri, care, de altfel, sunt eficiente, e important și să adresăm cauzele din spatele acestui comportament.
Mămici, nu vă neglijați odihna! Somnul este un factor vital în funcționarea noastră de zi cu zi.
Surse foto: www.istockphoto.com