„În entuziasmul nostru, am sărit cu toții afară din mașină, presupunând că cineva a luat-o pe cea mai mică membră a familiei noastre”, a scris Eberle într-o postare pe blogul ei.
Însă micuța Ada a stat singură în mașină timp de aproximativ 20 de minute până când mama ei și-a dat seama brusc că ceva nu era în regulă: fiica ei nu era cu grupul și nu-și amintea că a scos-o din mașină. În momentul în care a alergat să o ia, sora femeii a intrat în casă cu nepoata ei, care plângea, dar nu era rănită. Îi spusese mătușii sale: „Vine mama să mă ia”, a declarat mama micuței pentru TODAY Parents - iar auzul acestui lucru i-a frânt inima deja zdruncinată.
Din fericire, în acea zi de iulie, în Vermont temperatura era de 15 de grade Celsius și ploua cu găleata, așa că fata nu era deshidratată sau supraîncălzită când a fost scoasă din mașină. Dar, potrivit statisticilor Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, chiar dacă afară temperatura este de 15 de grade, este posibil că interiorul unei mașini să se încălzească până la peste 45 grade. Este nevoie doar de 10 minute pentru ca temperatura într-o mașină să crească cu 10 de grade Celsius.
Potrivit statisticilor, din 1998 și până în prezent, 937 de copii au murit după ce au fost uitați în mașină. Cele mai multe astfel cazuri au loc în Statele Unite, unde 77% din populație se confruntă cu stres cronic.
Uitarea copiilor în mașină poate duce la consecințe tragice
Atunci când este lăsat singur în mașînă pentru mult timp, copilul poate suferi de deshidratare sau de hipotermie. În cazul în care temperaturile sunt ridicate, cel mic poate fi expus riscului de supraîncălzire, care poate fi fatal.
De asemenea, părinții care își uită copiii în mașină se expun riscului de a fi acuzați de neglijență. În unele cazuri, acest comportament poate fi considerat o formă de abuz și poate duce la pierderea custodiei sau la închisoare.
Specialiștii spun, însă, că uitarea copilului în mașină nu este o problemă de neglijență, ci o problemă de memorie. Un expert în neuroștiințe cognitive, care a studiat rolul memoriei în astfel de situații, a descoperit că stresul cu care se confruntă părinții în viața de zi cu zi poate face ca aceste pierderi de memorie să fie mai probabile.
Surse foto: freepik.com, istockphoto.com
Surse articol: today.com