Evenimentul aduce împreună părinți și specialiști din domeniul medical, oferind o platformă de discuții deschise și acces la informații validate științific. Participanții vor beneficia de prezentări detaliate și sesiuni interactive unde vor putea învăța despre cele mai noi și eficiente metode de îngrijire a sănătății copiilor. Subiectele abordate vor începe de la perioada sarcinii și managementul sănătății neonatale și până la provocările și soluțiile asociate creșterii unui copil în primii ani de viață.
Maratonul Sănătății va cuprinde două paneluri de discuții. Primul va aborda sarcina, nașterea și adaptarea la primele săptămâni acasă cu nou-născutul, explorând teme precum sănătatea mamei și a fătului pe perioada sarcinii, nașterea naturală versus nașterea prin cezariană, alăptarea, îngrijirea nou-născutului și sănătatea emoțională a mamei. Al doilea panel se va concentra pe îngrijirea copiilor în primii 3 ani de viață și se va discuta despre nutriție, somn, prevenția și gestionarea celor mai frecvente boli, precum și strategii de întărire a imunității.
Printre specialiștii confirmați se numără prof. dr. Sorin Man, medic primar pediatru, conf. dr. Andrei Măluțan, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Gabriela Vasile, medic primar neonatolog și pediatru, dr. Paula Heljoni, medic specialist psihiatrie pediatrică și psiholog clinician, dr. Teodor Cătinaș, medic specialist pediatru și consultant în alăptare certificat IBCLC, dr. Simona Rus, medic primar medicină de familie, Brigitta Teocan, moașă licențiată și Raluca Ilea (Zâna Somnului), consultant certificat în somnul copiilor. Conferința va fi moderată de Dan Cruceru, jurnalist, prezentator TV și fondator taticool.eu. Participanții vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la întrebările lor specifice, să interacționeze direct cu speakerii invitați și apoi să plece acasă cu o înțelegere aprofundată despre cele mai bune practici în îngrijirea copilului.
„Scopul Maratonului Sănătății este de a demonta miturile și informațiile eronate care circulă în spațiul public despre sănătatea copiilor. Dorim să le oferim părinților acces la informații de încredere, susținute de specialiști în domeniu. Este extrem de important ca fiecare proaspăt sau viitor părinte să dețină cunoștințele necesare care să contribuie la dezvoltarea sănătoasă a copilului său,” a transmis Mădălina Putineanu, Managing Director Social Moms. „Social Moms înseamnă, înainte de toate, comunitate: părinți, bunici și copii, medici și specialiști de top, uniți de crezul comun că doar prin educație, empatie și informare putem fi adulți responsabili, părinți mai buni și putem crește împreună o generație de copii mai sănătoasă și mai echilibrată. În 2015 am dat startul seriei de evenimente Social Moms, dedicate mamelor, taților și viitorilor părinți din România. De atunci, am organizat zeci de evenimente cu public în București, Timișoara, Iași, Galați și Constanța, precum și sute de evenimente educative online.”
Părinții clujeni sunt invitați să își rezerve locul gratuit pe www.socialmoms.ro.