Studiul și-a propus să măsoare prevalența neaderării la măsurile de sănătate publice din timpul pandemiei de către părinți, în legătură cu copiii lor, menționează ScaryMommy.com.
Rezultatele arată că 25% dintre părinți au mințit în legătură cu sănătatea copiilor lor, precum și cu măsurile de siguranță pe care le-au luat pentru prevenirea răspândirii virusului.
Eșantionul folosit în cercetare a fost reprezentat de 1700 de părinți, care au fost intervievați în decembrie 2021, perioada în care varianta omicron a virusului sars-cov-2 a început să se răspândească în lume.
580 de părinți (majoritatea femei) cu copii minori au recunoscut că nu au respectat măsurile de siguranță împotriva răspândirii virusului în privința a minim 1 din 7 comportamente legate de Covid-19; fie că este vorba despre expunere, izolare, vaccinare, sau testare.
Cel mai comun comportament al acestor părinți a fost să nu spună cuiva care s-a văzut cu al lor copil, că e posibil ca acesta să aibă covid. Cu alte cuvinte, și-au expus copilul la interacțiunea cu celelalte persoane, chiar dacă suspectau sau știau că cel mic e infectat.
În ceea ce privește motivele care s-au aflat în spatele nerespectării regulilor cu privire la covid-19, cele mai comune au fost:
- Am vrut să mă simt liberă să procedez așa cum consider eu de cuvință în legătură cu copilul meu;
- Copilul meu părea să se simtă bine, chiar dacă avea unele simptome;
- Am vrut ca cel mic să simtă că trăiește „normal”.
Cum spuneam, părinții au omis adevărul în legătură cu toți pașii necesari pentru a preveni răspândirea virusului, nu doar cu privire la expunerea copiilor infectați.
Acestea au mințit atunci când au spus că și-au testat și/sau și-au vaccinat copiii, dar în realitate, nu au făcut-o.
Nu în ultimul rând, copiii nu au stat în izolare, așa cum prevedeau măsurile de siguranță.
Autorii studiului susțin că nu-i blamează pe acești părinți, însă vor să tragă un semnal de alarmă pentru conducerea țărilor unde legislația nu oferă suficient sprijin familiilor (cum ar fi concediile plătite atunci când un membru al familiei este bolnav).
„Rezultatele studiului ne arată că mulți părinți s-au temut ca cei mici să nu lipsească prea mult de la școală; sau pur și simplu nu au putut sta cu ei acasă, pentru că au trebuit să muncească.
Așa că singura variantă care le-a mai rămas este să mintă cu privire la simptomatologia și respectarea măsurilor de prevenție împotriva sars-cov-2.
Soluția nu este ca părinții să mintă, chiar dacă consideră că fac ceea ce e mai bun pentru copiii lor; pentru că deși asta s-ar putea să fie adevărat, există riscul de a face rău altor copii”, susține Andrea Levy, unul dintre autorii studiului.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: https://www.scarymommy.com/parenting/parents-lied-about-their-childrens-covid-status-study https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2802004?utm_source=For_The_Media&utm_medium=referral&utm_campaign=ftm_links&utm_term=030623