Bărbatul nu își dorește acest lucru și cere sfaturi internauților despre cum ar putea proceda în așa fel încât să nu le supere pe cele două femei:
„Eu și fosta mea soție am rămas în relații bune de dragul celor trei copii ai noștri. Ea locuiește la o distanță mare de oraș, prin urmare copiii noștri stau la mine în timpul anului școlar și cu ea în vacanțe. În ciuda distanței, ea a vrut să participe în continuare la creșterea copiilor, iar eu am încercat întotdeauna să mă adaptez la acest lucru. În prezent, suntem amândoi în căutarea unei mașini potrivite pentru băiatul nostru cel mic, fiindcă urmează să împlinească în curând 16 ani și vrem să îi facem o surpriză. (n.red.: În SUA şi Canada, permisul de conducere se poate obţine la 16 ani).
Astăzi, soția mea a spus că după ce băiatul va împlini 16 ani, nu mai vrea ca eu să vorbesc cu fosta soție decât în caz de urgență. Am întrebat de ce, iar ea a spus că este timpul să începem să o eliminăm din viața noastră. Soția mea a spus că îi este teamă că dacă păstrez legătura cu mama copiilor mei pentru mult timp, va avea un efect negativ asupra propriilor noștri copii (am alți trei copii cu actuala mea soție), deși nu înțeleg de ce. Ea a spus că cei trei copii din prima mea căsnicie sunt acum suficient de mari pentru a păstra singuri legătura cu mama lor și că dacă mai continui să vorbesc cu ea, aș face-o pentru mine, nu pentru ei.
Am întrebat-o ce anume din conversațiile mele cu fosta mea soție i se părea deplasat și i-am dat telefonul meu ca să se uite prin mesajele mele. Mi-a indicat câteva mesaje în care, printre discuțiile despre copii, se regăsesc și remarci cumva mai personale - cum ar fi faptul că unul dintre noi face o glumă despre locul de muncă sau menționează ce s-a întâmplat cu un vechi prieten. Aceste comentarii au de obicei o legătură tangențială cu ceea ce discutăm despre copii și întotdeauna revenim rapid la subiect. Soția mea spune că aceste conversații arată că eu și fosta mea soție suntem prieteni, ceea ce din punctul ei de vedere nu se poate. Ea spune că trebuie să impun niște limite.
Am întrebat dacă putem amâna discuția pentru a mă putea gândi. Sunt puțin îngrijorat, sincer. Nu vreau să-mi supăr copiii și nici nu vreau să stric relația bună pe care o am cu mama lor. Cu toate acestea, nu vreau nici să-mi supăr soția. Vreau ca ea să se simtă confortabil și în siguranță. Ce ar trebui să fac?”, scrie bărbatul pe Reddit.
Sfaturile internauților nu au întârziat să apară:
„Indiferent dacă soției tale îi place sau nu, fosta ta soție va face mereu parte din viața ta. Faptul că ea nu se simte în siguranță este ceva la care trebuie să lucreze. Să îți ceară să întrerupi contactele cu fosta soție și cu mama copiilor mai mari este nerezonabil”, a scris cineva.
„Dacă o îndepărtezi pe fosta ta soție, vei da un exemplu negativ copiilor pe care îi ai cu actuala soție. De ce ai vrea să le arăți că, atunci când relațiile devin dificile, ar trebui să renunți pur și simplu la acel angajament? Copiii voștri nu sunt încă adulți și chiar dacă sunt, aveți un angajament față de ei. Dacă ea nu poate înțelege acest lucru, cum ar funcționa asta în situația ta actuală? V-aș sugera să găsiți un consilier de cuplu și să purtați aceste discuții acolo. Nu este ceva în care ar trebui să cedezi. Ce urmează? Nu-i place cum interacționezi cu un prieten, un părinte, etc. și trebuie să rupi legătura și cu ei?”, a mai scris o persoană.
„Ea încearcă încet să te îndepărteze de copiii pe care îi ai cu fosta ta soție. Nu ai cum să nu mai vorbești niciodată cu mama primilor tăi copii, fiindcă aveți o legătură unică. Eu aș pune piciorul în prag, fie ea face terapie pentru a trece peste asta, fie tu trebuie să te gândești profund dacă poți fi cu cineva care vrea să scape de copiii care nu sunt ai ei, deci nu sunt importanți. Aș vorbi și cu copiii mai mari și i-aș întreba dacă le-a spus ceva”, a mai scris cineva.
Tu ce părere ai despre această situație?
Surse foto: Freepik
Surse articol: Reddit