Facebook-ul a devenit cea mai populară aplicație, care face ca peste 1 miliard din oamenii din toată lumea să-și „trăiască" viața prin intermediul postărilor. Aici apare de fapt problema. Aparent, cercetătorii de la Universitatea din Comenhaga sunt de părere că postările de pe Facebook nu fac altceva decât să alimenteze invidia și emoțiile negative ale utilizatorilor, ceea ce îi conduce către stres și nemulțumiri la adresa propriului stil de viață.
Morten Tromholt, coordonatorul studiului a recrutat aproximativ 1000 de indivizi, pe care i-a împărțit în două grupuri. O parte dintre ei nu și-au accesat conturile de Facebook timp de o săptămână, în timp ce a doua jumătate și-au continuat activitatea obișnuită. La sfârșitul experimentului, cercetătorii au descoperit că 88% dintre cei care au renunțat la rețeaua de socializare erau mai fericiți decât ceilalți. Chiar participanții au sesizat diferența, spunând că se simt mai bine după perioada de pauză.
Descoperirile nu s-au oprit aici, Aparent, 55% dintre persoanele de pe Facebook sunt mai stresate și 39% se simt mai nefericiți decât prietenii lor virtuali. Se pare că 4 din 10 utilizatori sunt invidioși pe succesul celorlalți.
Surse: esquire.co.uk, goodhousekeeping.com.