„Costă 20.000 de pesos (aproximativ 400 de euro). Dar nu-i o păpuşă, este un copil pe care îl voi naşte peste o lună, doamnă”, i s-a spus lui Joyce, în vârstă de 39 de ani din Manila, Filipine (g4media.ro).
În urma răspunsului, Joyce a rămas șocată. Se pare că mesajul a fost scris de o tânără de 21 de ani.
Tânăra se numește Melissa și urmează să nască peste o lună, dar nu are sprijin din partea familiei și nici din partea bărbatului care a lăsat-o gravidă. În plus, situația ei financiară este precară, așa că singura soluție la care s-a putut gândi este să-și dea copilul spre adopție pe Facebook, în schimbul banilor.
„Tatăl meu a murit din cauza abuzului de droguri, iar mama este încă dependentă de jocuri de noroc şi pierde chiar şi puţinul câştigat. Când am rămas însărcinată, nu a vrut să mă ajute”, povesteşte Melissa cu tristeţe. „Fostul meu iubit m-a părăsit imediat ce a aflat că sunt însărcinată, iar eu nu vreau să fac un avort (care este ilegal în Filipine). Pot să-mi dau copilul doar cuiva care şi-l poate permite şi care să aibă grijă de el’, povestește ea.
Guvernul filipinez pedepseşte adopţiile ilegale cu închisoare pe viaţă şi amenzi de până la 84.000 de euro.
Se pare că aceste activităţi ilegale, considerate „trafic de fiinţe umane”, au proliferat în ultimii ani, în special pe Facebook, aplicaţie folosită de peste 90% dintre filipinezi.
În 2019, Ministrul Afacerilor Sociale din Filipine a recunoscut că există sute de mii de persoane care dețin acte ilegale de adopție. De atunci, pare că adopțiile ilegale de pe rețelele de socializare sunt în creștere.
Tot mai multe persoane vând și procură bebeluși, iar acest lucru nu garantează că viața micuților va fi una bună; deoarece crește riscul de abandon.
Mulți dintre ei sunt prinși, însă la fel de mulți (sau poate mai mulți) nu. Atât timp cât dreptul de a face avort e luat și sărăcia primează, aceste lucruri se vor mai întâmpla, cu siguranță.
Surse foto: istockphoto
Surse articol: g4media.ro csid.ro