Conform noilor descoperiri științifice, se pare că virusul se regăsește preponderent în zona gâtului, motiv pentru care, el este extrem de ușor de transmis prin tuse sau strănut. Conform echipei de cercetători, aceștia declară că studiile făcute până la momentul actual atât la nivelul Europei, cât și la nivelul SUA, nu sunt realizate în mod concludent și corect.
Statisticile nu sunt cu adevărat relevante, declară reprezentanții echipei, din cauza faptului că la momentul actual se consideră în mare parte că un pacient trebuie să experimenteze mai multe simptome pentru a fi cu adevărat contagios, în vreme ce realitatea stă total diferit: o persoană poate fi infectată cu virusul și poate manifesta o simplă tuse sau o ușoară durere de cap, devenind cu toate acestea contagioasă. Din acest motiv, virusul se răspândește extrem de repede: noi așteptăm ca simptomele „mai grave” să apară, în vreme ce sunt suficiente cele moderate sau chiar ușoare, pentru a deveni cu adevărat contagioși.
Cercetătorii declară că cel mai probabil, virusul va afecta integral planeta, însă totodată există și vești bune: se pare că nu există riscul reinfectării! Cu toate că simptomele ușoare pot reapărea după vindecare, debutul bolii este cel care își spune cu adevărat cuvântul, atingând cota maximă. Simptomele ulterioare vor fi aproape neobservabile. Totodată, echipa de cercetare este încrezătoare în forța cadrelor medicale, care fac tot ce le stă în putință pentru a combate virusul.
Sursa: npr.org
Surse foto: istockphoto.com