De ce este papaya interzis in timpul sarcinii?
Exista dovezi ca in trecut, fructul de papaya era folosit pentru a provoca avorturile. Papaya semicoapta este bogata in latex, de aceea poate declansa contractii uterine.
Insa, fructul de papaya bine copt este bogat in vitamine si substante nutritive si este recomandat femeilor gravide in cantitati moderate. Fructul de papaya copt este bogat in vitamina C si este eficient in prevenirea si controlul constipatiei si al arsurilor la stomac. Bucatile de papaya copt amestecate cu miere si lapte sunt considerate a fi un tonic excelent in timpul sarcinii si alaptarii.
Ce trebuie sa stii despre consumul de ananas in timpul sarcinii?
Ananasul este des folosit ca un ajutor digestiv. Acesta poate stimula intestinele sa se miste, astfel pot lua nastere contractiile uterine. Ananasul are toate aceste efecte doar consumat in cantitati mari in primul trimestru de sarcina.
Ananasul este bine sa il folosesti in sarcina insa trebuie sa fie proaspat, nu compot, altfel fructele isi pierd din proprietati. Ananasul contine bromelaina, o substanta regasita in sucul de ananas si in codita de ananas. Bromelaina este folosita pentru anumite produse medicamentoase care pot trata astmul, afectiunile pielii, raceala.
Strugurii trebuie consumati cu prudenta in timpul sarcinii
Strugurii trebuie consumati cu prudenta in timpul ultimului trimestru de sarcina deoarece pot ridica temperatura corporala. In plus pot provoca flatulenta si pot creste mobilitatea intestinala.
Longan fruit sau ochiul
dragonului in sarcina
Longan fruit sau ochiul dragonului este un fruct asiatic care se
gaseste si in supermarketurile din Romania. Specialistii in nutritie considera
ca acest fruct, consumat in cantitati mari in sarcina, poate provoca dureri
abdominale, avort spontan sau nastere prematura.
Atentie la fructele care dau simptome alergice
In cazul in care gravida se stie alergica la anumite fructe cu samburi mici, cum ar fi capsunele sau fructele de padure, ar fi bine sa nu manance deloc in sarcina pentru ca simptomele alergiei pot fi mai virulente in timpul sarcinii si bebe poate fi afectat.
Fructele in sarcina nu trebuie ocolite, din contra, trebuie consumate zilnic dar variat si in cantitati moderate. In general restrictiile cu privire la fructe sunt legate de cantitate si se refera la complicatii obisnuite cum ar fi diaree, flatulenta, balonare. Nu se cunosc cazuri in care fructele, consumate in cantitati normale, sa duca la avort spontan sau sa afecteze fatul.
Atentionarea medicilor vine din alata directie – fructele trebuie consumate doar dupa ce au fost bine spalate. Microbii si substantele cu care sunt tratate unele fructe pot face mult rau gravidei si bebelusului din burtica.
Surse: geniuspregnancy.com; subbus.devhub.com;